Pabriks: Grūti ko pārmest citiem, ja paši nemaksājam par sankcijām pret Krieviju (108)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Jājautā, ko mēs varam pārmest citiem eiropiešiem par stingrākas nostājas neieņemšanu pret Krieviju, ja daļa Latvijas sabiedrības nav gatava maksāt cenu par ekonomisko sankciju pret Krieviju iespējamām sekām, šodien pēc tikšanās ar ASV Kongresa senatoriem žurnālistiem sacīja Saeimas deputāts bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Atbildot uz jautājumiem Pabriks atzina, ka Eiropas Savienības (ES) reakcija uz Krievijas rīcību ir pārāk maiga. Eiropa ar Krieviju ir savstarpēji atkarīga, un viņi cenšas novilcināt stingrāku rīcību, jo viņiem «ūdens mutē nesmeļas». Jāsaprot, ka pirms četrpusējās tikšanās 17.aprīlī Ženēvā nenotiks lemšana par jaunām sankcijām.

Pabriks dalījās ar piemēru par Latvijas sabiedrības uzskatiem. Runājot auditorijām, politiķis uzdevis jautājumu, vai klātesošie ir Ukrainas pusē - visi apstiprinoši pacēluši rokas. Taču pēc jautājuma, vai ir gatavi mazliet maksāt no savas naudas, paceļas ne vairāk kā divas līdz četras rokas, norādīja Pabriks.

«Ko mēs varam pārmest citiem eiropiešiem, ja paši neesam gatavi to darīt?» retoriski jautāja deputāts. Ja nonāk līdz jautājumam par maksāšanu, tad no daļas sabiedrības varam sagaidīt atbildi «varbūt nevajag». Vai tas nozīmē, ka runāšana par to notiks tad, kad paši izjutīsim «ūdens līmeņa celšanos», vaicāja Pabriks.

Šodien sarunā ar senatoriem tika akcentēta arī nepieciešamība stiprināt transatlantiskās saites, kas pēdējos gados bija vājinājusies, ASV pagriežoties Klusā okeāna virzienā.

Kā ziņots, šodien vizītē Saeimā ieradās un ar vairākiem Saeimas deputātiem tikās ASV Kongresa senators Džons Makeins, kā arī senatori Džons Baraso un Džons Hovens.

Ceturtdien, 17.aprīlī, paredzētas četrpusējas ES, ASV, Ukrainas un Krievijas sarunas, kas notiks Ženēvā.

Komentāri (108)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu