Šteinerte: Zolitūdes traģēdijas lietas izskatīšana ieilgs, zaudējot aktualitāti (32)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Zolitūdes traģēdijas lietas izskatīšana būs ilga, zaudējot savu aktualitāti, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» teica bijusī tiesnese Ināra Šteinerte.

Viņa prognozēja, ka ieilgs šīs lietas izmeklēšana, bet pēc tam jārēķinās ar tiesvedību piecu sešu gadu garumā.

Atbilstoši Šteinertes vārdiem, tas saistīts ar noteiktu personu ieinteresētību novilcināt šo procesu, lai attiecīgais jautājums zaudētu savu aktualitāti.

Bijusī tiesnese norādīja, ka padomju gados šādas smagas lietas tikušas izskatītas aptuveni trīs mēnešu laikā, un tik mazs iztiesāšanas termiņš panākts, aizdomās turamajām personām piemērojot drošības līdzekli, kas saistīts ar apcietinājumu. «Neviens cilvēks nevēlas ilgstoši atrasties apcietinājumā,» piebilda Šteinerte.

Komisijas izveide neatbilda kāda grupējuma interesēm

Zolitūdes traģēdijas sabiedriskās komisijas pastāvēšana neatbilda kāda grupējuma interesēm, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja bijusī tiesnese Ināra Šteinerte.

Viņa norādīja, ka šīs komisijas sastāvs bijis izvēlēts pietiekami respektabls, un tajā bijuši godīgi cilvēki.

«Tas viss tika darīts ļoti steidzīgi gada beigās, vajadzēja sastādīt tāmi nākamajam gadam. Nedomāju, ka komisijas priekšsēdētājam bija zināmas visu iegādājamo preču cenas,» sacīja Šteinerte.

Bijusī tiesnese un minētās komisijas pārstāve uzsvēra, ka nav godīgi uzskatīt, ka jaunizveidotā struktūra būtu gribējusi iedzīvoties.

«Varēja saprast, ka kāds bija ieinteresēts, lai šāda grupa nedarbotos paralēli izmeklēšanai,» sacīja Šteinerte. Komisijas likvidācijā, viņasprāt, bijušas ieinteresētas personas, kuras «baidās, vai nav kādā veidā iesaistītas šā briesmīgā notikuma rezultātos».

«Ja cilvēki būtu pārliecināti, ka visu simtprocentīgi darījuši godīgi, kārtīgi, kā prasa likums, ne no kā nebūtu jābaidās, nekāda komisija netraucētu,» piebilda Šteinerte.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu