Latvijā turpina samazināties pārliecināto kristiešu skaits (33)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Otro gadu pēc kārtas Latvijā turpina samazināties pārliecināto kristiešu skaits, liecina pētījumu centra SKDS veiktās aptaujas dati, kurus mikroblogošanas vietnē «Twitter» publiskojis centra vadītājs Arnis Kaktiņš.

Saskaņā ar minēto aptauju, Dievam tic un sevi par kristiešiem uzskata 44% Latvijas iedzīvotāju. Pērn Dievam ticēja un sevi par kristiešiem uzskatīja 47% iedzīvotāju, bet aizpērn - 53%.

Tiesa, pirms 2012.gada pārliecināto kristiešu īpatsvars valstī bija aptuveni tāds pats kā šogad. Aptaujas dati liecina, ka 2011.gadā Dievam ticēja un sevi par kristiešiem uzskatīja 47% Latvijas iedzīvotāju, 2010.gadā - 41%, bet 2009.gadā - 42%.

Šogad veiktajā aptaujā 30% respondentu atbildējuši, ka tic dievam, bet neuzskata sevi par kristieti, 19% pārliecinoši norādījuši, ka netic dievam, bet 7% respondentu bijis grūti atbildēt uz šāda veida jautājumu.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu