Rinkēvičs: Karakuģi nav pēdējais NATO solis (122)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piecu NATO karakuģu nosūtīšana uz Baltijas jūru nav pēdējais šīs organizācijas solis Austrumeiropas sabiedroto drošības pastiprināšanai Ukrainas krīzes apstākļos, apliecināja Latvijas Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP).

Viņš atgādināja, ka karakuģu nosūtīšana uz Baltijas jūru ir otrais NATO solis mūsu drošības interesēs, jo jau iepriekš tika paziņots par pastiprinātu alianses lidmašīnu patrulēšanu Baltijas valstu gaisa telpā.

«Būs vēl vairāki soļi, par kuriem NATO paziņos, un tie tiks īstenoti tuvākajā laikā,»

atzina Rinkēvičs, norādot, ka kopumā šāda alianses rīcība ir vērtējama kā apsveicama.

Lūgts precizēt, kurā brīdī varētu tikt paziņoti nākamie NATO soļi Austrumeiropas sabiedroto drošības pastiprināšanai, ministrs sacīja, ka sīkākas detaļas viņš pagaidām principā nekomentēs. «Tas, kurā brīdī paziņot par nākamajiem soļiem, šobrīd ir NATO virspavēlniecības ziņā, bet, zinot to [pasākumu] paketi, par kuru pirms divām dienām ir vienojušies NATO vēstnieki, es varu tikai apgalvot, ka šis nav pēdējais solis,» sacīja Rinkēvičs.

Kā ziņots,

NATO ceturtdien pavēstīja, ka nosūta daļu no tās karaflotes ātrās reaģēšanas spēku kuģiem uz Baltijas jūru,

tādējādi īstenojot soļus Austrumeiropas sabiedroto aizsardzības nostiprināšanai Ukrainas krīzes apstākļos.

Piecu nelielu kuģu grupa, kurā ietilpst četri mīnu traleri un viens palīgkuģis, tiks nosūtīti uz Baltijas jūru un tur paliks «pārredzamā nākotnē», sacīja NATO jūras spēku pavēlniecības preses pārstāvis.

Kā ziņots, alianses ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens trešdien paziņoja, ka NATO dalībvalstīs Austrumeiropā tiks izvietoti jūras, gaisa un sauszemes papildspēki, šādi reaģējot uz konflikta saasināšanos Ukrainā.

Komentāri (122)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu