Kozlovskis: kontu iesaldēšana nav vēršanās pret «SBRE» (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vairāku būvkompāniju, kuras veica Rīgas pils rekonstrukcijas darbus, kontu iesaldēšana nav vēršanās pret tām, lai paralizētu to darbu, trešdien intervijā «Rīta panorāma» teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Viņš skaidroja - praksē bieži vien ir novērots, ka brīdī, kad nonākts līdz kriminālsodāmām darbībām, uzņēmumiem vairs nav nekādu līdzekļu ar kuriem segt zaudējumus par kādu nodarījumu.

Tāpēc tika pieņemts lēmums uzņēmumu kontus iesaldēt un uzlikt arestu uz tiem piederošajiem transporta līdzekļiem.

Jau ziņots, ka saistībā ar Rīgas pils ugunsgrēku policija aizdomās tur trīs cilvēkus, tāpat policija iesaldējusi divu juridisko personu kontus un uzlikusi arestu vairāk nekā 100 dažādiem transporta līdzekļiem. Kopumā policija iesaldējusi divu juridisko personu 62 banku kontus, kā arī uzlikusi arestu 111 dažādiem transporta līdzekļiem.

Savukārt Rīgas pils rekonstrukcijas ģenerāluzņēmējs būvnieku pilnsabiedrība «SBRE» lūgusi prokuratūrai paskaidrot, kāpēc bija jāiesaldē uzņēmumu «Skonto būve» un «Re & Re» konti un jāarestē viņu transporta līdzekļi.

Tāpat vēstīts, ka 2013.gada 20.jūnija vakarā Rīgas pilī, kur noritēja rekonstrukcija, izcēlās ugunsgrēks. Kopējā pils degšanas platība bija 3200 kvadrātmetru – izdega jumta konstrukcijas un bēniņu telpa 2400 kvadrātmetru platībā, 4.stāvā – 600 kvadrātmetru platībā, bet 3.stāvā – 200 kvadrātmetru platībā.

Pēc Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ) pieaicinātā Igaunijas ekspertīžu biroja «H-ekspertii» slēdziena, ugunsgrēks izcēlies vietā, kas ir nodota būvnieku rīcībā, bet ugunsgrēka iemesls bijusi dzirkstele.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu