Premjere: ja konflikts eskalēsies, bez sankcijām neiztikt (83)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja konflikts Ukrainā eskalēsies, bez ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju nebūs iespējams iztikt, taču, īstenojot pirmā posma ekonomiskās sankcijas, Latvijas tautsaimniecība zaudējumus necietīs, trešdien intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Viņa norādīja, ka Latvijas valdībai, tāpat kā Eiropas Komisijai, ir skaidrs - ja konflikts Ukrainā eskalēsies, tad bez ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju nebūs iespējams iztikt.

«Šobrīd visi vēro, kas notiek Ukrainā, un mēs ceram, ka nevajadzēs ieviest sankcijas,»

teica Straujuma, atklājot, ka dalībvalstis ir sākušas izvērtēt ne vien sankcijas pret atsevišķām galvenokārt militārpersonām, bet arī ekonomiskās sankcijas.

«Ekonomiskajām sankcijām ir arī savi posmi. Šobrīd ir izstrādāti trīs posmi. Pirmais posms Latvijai ir vairāk vai mazāk pieņemams, bet otrais trešais ir sarežģīti,» atzina valdības vadītāja. Viņa atklāja, ka pirmais ekonomisko sankciju posms ir saudzējošs Latvijas uzņēmumiem. «Es šobrīd negribu runāt par sekām, jo pirmais posms vēl nav ieviests un, iespējams, to neieviesīs, ja tiks izpildītas Ženēvas vienošanās,» teica Straujuma.

Premjere arī atzina: ja piepildīsies sliktākais scenārijs un tiks īstenotas trešā posma sankcijas, tad

Latvijas tautsaimniecība bez kompensācijām nespēs saglabāt izaugsmi.

«Taču pirmais posms Latvijas tautsaimniecībai īpašus zaudējumus nenesīs,» piebilda Straujuma.

Vienojas par nostāju sankciju noteikšanai

Jau vēstīts, ka otrdien slēgtajā valdības sēdē ministri vienojās par par nostāju iespējamu jaunu sankciju noteikšanai par Krieviju. Plašāka informācija par valdības nostāju gan netika atklāta.

Lai gan 17.aprīlī notika pirmās tiešās sarunas starp Ukrainu, Krieviju, ASV un Eiropas Savienību, jaunu sankciju piemērošanas iespēja joprojām ir augsta. Tālākā rīcība ir atkarīga no turpmākās notikumu gaitas.

Komentāri (83)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu