Korumpētības dēļ studentes slepkavība var palikt neatklāta (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīt, 24.aprīlī, pie Ģenerālprokuratūras ēkas notiks pikets pret pierādījumu slēpšanu no policijas un prokuratūras puses studentes Elīnas Pupiņas slepkavības krimināllietā, informēja piketa rīkotājs Leonīds Jākobsons.

Kā skaidroja Jākobsons, prokuratūras un policijas iespējamās korumpētības dēļ 23 gadus vecās studentes un mākslinieces Pupiņas slepkavība var palikt neatklāta. Žurnālists norādīja, ka portāla «Kompromat.lv» rīcībā esošā informācija liecina par to, ka tiesībsargājošās iestādes nav izmeklējušas visus lietas apstākļus, bet gan sekmējušas nozieguma pēdu slēpšanu.

Kā pastāstīja Rīgas domē, piketa norise ir pieteikta un paredzēts, ka protesta akcijā piedalīsies aptuveni desmit cilvēku. Pikets notiks plkst.11 Rīgā, pie Kalpaka bulvāra 6.nama, kur atrodas Ģenerālprokuratūra.

Jau ziņots, ka par studentes slepkavību uz apsūdzēto sola sēdies meitenes draugs Jānis Gaigals. Tiesa 2013.gada oktobra vidū sāka krimināllietas izskatīšanu pēc būtības.

Gaigals tiesā atzina, ka ir lietojis spēku pret meiteni, taču noliedza, ka būtu gribējis viņu nonāvēt.

Saskaņā ar apsūdzību 2012.gada 15.maija vakarā Gaigals, būdams izdzēris 600-650 gramus viskija un nedaudz šampanieša, uzturējies savā dzīvesvietā Rīgā, Buļļu ielā, kad pie viņa ieradusies draudzene Elīna. Abi sastrīdējušies, un, kamēr meitene gulējusi dīvānā, Gaigals aplicis viņai rokas ap kaklu un saspiedis tās cieši kopā. Draudzeni viņš žņaudzis aptuveni pusotru minūti, tad iesitis viņai ar roku pa deniņiem, bet pēc tam iesitis vēl vismaz astoņas reizes, kā arī atsitis draudzenes galvu pret sienu un visbeidzot ar savu labo ceļgalu iesitis viņai pa seju.

Smagu miesas bojājumu dēļ iestājusies meitenes nāve, bet apsūdzētais paņēmis no viņas maka desmit latus un atstājis dzīvokli. Par to Gaigalam tagad celta apsūdzība pēc Krimināllikuma (KL) 116.panta par slepkavību un KL 180.panta 1.daļas par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā.

Bojāgājušās meitenes tuvinieki gan pieļauj, ka krimināllietā ir vēl vairāki nenoskaidroti apstākļi.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu