Bērziņš Straujumas valdības darbu pagaidām vērtē piesardzīgi (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Pagaidām vēl ir grūti sniegt kvalitatīvu vērtējumu Laimdotas Straujumas (V) valdības 100 dienās paveiktajam, taču pozitīva ir ministru pragmatiskā pieeja darbam, šorīt telekompānijas LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

«Šobrīd tā tīri kvalitatīvi vērtēt valdības darbību vēl ir grūti, bet, izejot no manas pieredzes, tiekoties ar ministriem, pašvaldībām, uzņēmējiem un zinātniekiem, mans vērtējums būtu piesardzīgi pozitīvs,» komentēja Bērziņš.

Kā pozitīvākos Straujumas valdības paveiktos darbus Valsts prezidents minēja Eiropas fondu plānošanu laika periodam no 2014. līdz 2020.gadam un cīņu ar tā dēvētajiem «spaisiem», bet, runājot par vēl ministru nepaveiktajiem uzdevumiem, Bērziņš pieminēja būvniecības nozari regulējošo normatīvu sakārtošanu, kā arī izglītības un pedagogu algu jautājumu.

Pēc Bērziņa teiktā, minētajos jautājumos skaidrība ir jārod iespējami drīzāk, jo tie ir saistīti ar valsts budžeta izdevumiem. «Galvenais uzdevums esošajai valdībai ir tomēr sagatavot visu nepieciešamo informāciju nākamā gada un vidējā termiņa budžeta pieņemšanai, jo to pieņems jau jaunā Saeima, kurai būs laiks tikai izvērtēt to, kas jau ir sagatavots,» televīzijā sacīja Valsts prezidents.

Atgriežoties pie jaunās valdības darba izvērtējuma, valsts pirmā persona atzīmēja, ka, pēc viņa novērojumiem, Straujumas vadītais Ministru kabinets vairāk strādā kā komanda. «Šī darbība tomēr ir vairāk saskaņota, valdība pieiet kā komanda lietām, un atsevišķu ministru rīcība ir daudz pragmatiskāka, neraugoties uz to, ka tomēr esam divu vēlēšanu priekšvakarā.»

Pēc Bērziņa novērojumiem, pagaidām valdības darbā vēl nav manāms būtisks priekšvēlēšanu gaisotnes spiediens.

Uz jautājumu, vai Zaļo un zemnieku savienības iesaistīšana valdībā ir attaisnojusies, prezidents konkrēti neatbildēja, vien norādīja, ka viņa izteiktie vērtējumi ir attiecināmi uz Straujumas valdības darbu kopumā.

Kā ziņots, šonedēļ aprit 100 dienas, kopš Ministru prezidenta amatā Valdi Dombrovski (V) nomainīja Straujuma. Par godu šim atskaites punktam vairāki valdības ministri šodien informēs par valdības pirmajās 100 dienās paveiktajiem darbiem.

Viens no Straujumas valdības svarīgākajiem darbiem bijis nodrošināt pensiju indeksācijas sākšanu jau šogad. Tāpat valdība sākusi darbu pie jauna pedagogu darba samaksas aprēķināšanas modeļa izstrādes, kas ietvers arī skolotāju atlīdzības paaugstināšanas grafiku.

Šajā laikā arī pieņemts lēmums atlikt elektroenerģijas tirgus atvēršanu līdz 2015.gada 1.janvārim, lai līdz tam izstrādātu atbalsta sistēmu mazturīgajām mājsaimniecībām.

Straujumas valdība tika apstiprināta šā gada 22.janvārī pēc tam, kad par demisiju pēc Zolitūdes traģēdijas bija paziņojis iepriekšējais premjers Dombrovskis.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu