Uzturēšanās atļauju Latvijā saņēmusi bijusī «Doždj» žurnāliste (34)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Uzturēšanās atļauju Latvijā varētu būt ieguvusi Krievijas televīzijas kanāla «Doždj» bijusī raidījuma vadītāja.

(papildināts virsraksts un viss teksts saskaņā ar jaunāko informāciju)

Ceturtdien, kad Saeima skatīja uzturēšanās atļauju izsniegšanas kārtību, intervijā Latvijas Televīzijā Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa («Vienotība») sacīja, ka «Doždj» vadītāja ieguvusi uzturēšanās atļauju Latvijā, kam sekoja paziņojums, ka «Doždj» ģenerāldirektore šo informāciju noliedz.

«Gribu atgādināt, ka tomēr arī telekanāla «Doždj» vadītāja ir šobrīd izmantojusi šo [Imigrācijas] likumu un saņēmusi uzturēšanās atļauju Latvijā,» ceturtdienas rītā televīzijā sacīja Āboltiņa. Komentējot politisko partiju diskusijas par uzturēšanās atļauju iegūšanu un nepieciešamību šo procesu ierobežot,

Saeimas spīkere norādīja, ka jāņem vērā, ka «arī no Krievijas būs cilvēki, kas vēlēsies šeit rast politisku patvērumu.»

Āboltiņa to minējusi kā emocionālu piemēru, uzsverot, ka viss, kas saistās ar uzturēšanās atļaujām ir jāvērtē ļoti uzmanīgi, sacīja spīkeres preses sekretāre Gita Valtenberga. Āboltiņa šo informāciju izlasījusi internetā.

«Viņa teica «vadītāja», bet ar to nedomāja televīzijas kanāla vadītāju, bet gan raidījuma vadītāju, žurnālisti. Saeimas spīkere šo informāciju ieguva interneta portālā,» pastāstīja Valtenberga.

Preses sekretāre norādīja uz interneta vietni «www.ves.lv», kas savukārt to pārpublicējusi no «www.colta.ru». Raksta autore ir Olga Šakina, bet raksta nosaukums - «Kā es notinos».

«Doždj» preses dienestā sacīja, ka Olga Šakina ir telekanāla bijusī raidījuma vadītāja.

Saeima Imigrācijas likuma grozījumus skatīja ceturtdien, bet galīgo lēmumu vēl nepieņēma, jo nav vienošanās par grozījumu spēkā stāšanās laiku. Āboltiņa pieļāva, ka par šo problēmu nāksies diskutēt un vērtēt situāciju arī pēc grozījumu pieņemšanas.

Grozījumi paredz mainīt darījumu slieksni, no kura ārvalstniekam var piešķirt uzturēšanās atļauju, un atteikties no termiņuzturēšanās atļauju kvotām, kā arī no ieceres piešķirt uzturēšanās atļaujas pret iemaksām valsts budžetā.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu