Straujuma: Valdība 100 dienās ir strādājusi stabili un godprātīgi (71)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmajās 100 darba dienās valdība ir strādājusi stabili un godprātīgi, šodien, atskaitoties par valdības pirmajām 100 dienām, medijiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Straujuma uzsvēra, ka viņas vadītā valdība ir turpinājusi iepriekšējās valdības sāktos darbus un Latvija joprojām ir augošākā ekonomika Eiropas Savienībā (ES). Tāpat arī Latvija ir viena no pirmajām valstīm, kas Eiropas Komisijai iesniegusi nākamā ES fondu plānošanas perioda darbības programmu, un valdības vadītājai ir pārliecība, ka Latvija arī būs pirmā valsts, kas parakstīs līgumu par fondu apsaimniekošanu.

«Visas ministrijas ir godprātīgi strādājušas,» secināja Straujuma. Viņa uzteica Aizsardzības ministrijas darbu, kas īpaši ir redzams saistībā ar notikumiem Ukrainā. Tāpat saistībā ar Krievijas aktivitātēm Ukrainā premjerministre ir saņēmusi uzmundrinājumus no citu valstu premjeriem, kas apstiprinājuši, ka Latvija ir NATO dalībvalsts un nepieciešamības gadījumā NATO līguma 5.pants tiks īstenots.

Svarīgs šajā situācijā ir arī Ekonomikas ministrijas darbs, jo būtiska ir Latvijas enerģētiskā neatkarība, sacīja Ministru prezidente. Šajā ziņā darbs notiekot nepārtraukti, un jau rīt Straujuma kopā ar Igaunijas premjerministru Tāvi Reivasu apmeklēs Inčukalna gāzes krātuvi, bet nākamnedēļ vizītē ASV par enerģētikas jautājumiem runās ar ASV valsts atbildīgajām amatpersonām.

«Man nav pārmetumu nevienam ministram. Šodien atrodamies citā Latvijā nekā brīdī, kad valdība sāka darbu, mums ir svarīga visu mūsu drošība,» uzsvēra valdības vadītāja.

Straujuma: drošība ir valdības augstākā prioritāte

Drošība patlaban ir valdības augstākā prioritāte, paziņoja premjere Laimdota Straujuma, atzīmējot valdības darba 100 dienas.

«Mēs patlaban dzīvojam citā Latvijā, nekā tajā, kas bija 22.janvārī, kad valdība uzsāka savu darbu,» sacīja Straujuma, «Notikumi Ukrainā ir likuši mums pārvērtēt prioritātes, pievēršot vislielāko uzmanību jautājumiem, kas vēl pirms dažiem mēnešiem šķita pašsaprotami. Jaunajā ģeopolitiskajā situācijā nepieciešams akcentu likt uz valsts drošību, kas nozīmē gan tiešus ieguldījumus aizsardzībā, gan enerģētiskās neatkarības risinājumu meklēšanu, gan iepriekšējās valdības nosprausto mērķu stabilu sasniegšanu.»

Starp būtiskākajiem paveiktajiem darbiem viņa minēja bruņoto spēku un zemessardzes stiprināšanu, cīņu ar jaunajām psihoaktīvajām vielām, «Maxima» traģēdijas apstākļu noskaidrošanu un lēmumus, kas stiprinās būvniecības procesos iesaistīto atbildību par darbu kvalitāti. Valdība ir konceptuāli vienojusies par jaunā Būvniecības likuma spēkā stāšanās atlikšanu līdz 2014.gada 1.oktobrim, lai līdz tam vienotos ar visiem būvniecības procesā iesaistītajiem dalībniekiem par nozares tālākās darbības nosacījumiem.

«Valdība ir gandarīta, ka Rietumvalstis izrādījušas solidaritāti. esmu saņēmusi zvanus un uzmundrinājumus no vairāku valstu premjeriem, kuri apliecinājuši, ka NATO līguma 5.pants ir spēkā, ja rodas tāda nepieciešamība,» teica Straujuma.

Straujuma arī uzsvēra, ka šajā laikā īpaši būtiska ir sociālās drošības sajūta, un ka tās stiprināšanai valdība izstrādājusi un apstiprinājusi pensiju indeksācijas kārtību.

Laimdotas Straujumas valdība darbu sāka 22.janvārī pēc tam, kad pagājušā gada novembrī pēc Zolitūdes traģēdijas par demisiju paziņoja līdzšinējais premjers Valdis Dombrovskis (V).

Pirmās 100 darba dienas valdībai apritēs 1.maijā.

Komentāri (71)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu