Nila Ušakova dubultā dzīve (319)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nāciju ļoti satrauc, kas notiek Nila Ušakova guļamistabā, raksta kāds portāls*. Acīmredzot ir ziņkārīgie, kuri tā gūst baudu. Svarīgākais gan tiek laists gar ausīm – Latvijas galvaspilsētas mēra šķiršanās no sievas tika ilgstoši slēpta no sabiedrības acīm. Kādēļ tieši slēpšanas fakts ir svarīgs?

Rīgas mēra partejiskajai piederībai nav nozīmes, ir runa par Nila Ušakova vērtību sistēmu. Ja valdonīgais vīrietis «labu laiciņu» nav spējis atklāt vienkāršu, kaut nepatīkamu faktu par savu privāto dzīvi, tad politiķis Nils Ušakovs profesionālajā darbībā var būt pakļauts nopietniem riskiem – korupcijai, ietekmējamībai, šantāžai.

Ja Nils Ušakovs apzināti noklusējis vienkāršu, bet svarīgu savas privātās dzīves detaļu, kuru mums bija tiesības zināt, tad cik pārliecināti tagad esam par Rīgas mēra morālo stāju – vai varam uzticēties viņa teiktajam, ka politiķis Ušakovs neslēpj citas nepatīkamas lietiņas, bet jau profesionālajā dzīvē Rīgas Domē? Lūk, šis gan ir pamatots iemesls satraukumam.

Grūti spriest, cik desmiti cilvēku meloja un/vai izlikās nezinām par Ušakovu laulības šķirtību. Bet var droši apgalvot, ka sazvērniekiem un noteikti pašam Rīgas mēram diskomforts traucēja pilnībā sevi veltītu darbam rīdzinieku labā.

Ja vien viņš neķēra kaifu par sabiedrības muļķošanu.

Interesanti gan, kā «Saskaņas centra» vadībai izdevās piespiest zinātājus paklusēt, it sevišķi, ja starp «informētajiem» bija viens vietējais medijs krievu valodā?

Politika nemaina cilvēku, bet parāda, kas tu esi par cilvēku

Bulvārpreses izdevumi un portāli pelna naudu, urķējoties citu cilvēku, vēlams sabiedrībā pazīstamu personu atkritumos, guļamistabās, sarakstēs utt. Bet būsim godīgi – nebūtu pieprasījuma, nebūtu arī piedāvājuma.

Gadījumos, kad Latvijas politiķi ar bulvārpreses žurnālistu [mūsdienās arī ar sociālo tīklu] starpniecību atklāj savas privātās dzīves detaļas, tā visbiežāk ir ziloņa pūšana no pelītes. Vai maksas raksts. Tomēr katrs gadījums jāvērtē atsevišķi, tādēļ kolēģiem t.s. baltajos medijos vajadzētu pievērst pastiprinātu uzmanību detaļām. Šoreiz pārāk liela uzmanība ir veltīta Ušakova «jaunajām» attiecībām, bet netiek publiski diskutēts par politiķa rīcību, slēpjot laulības šķiršanu.

Ja mediju uzmanības centrā ir kāda politiķa privātās dzīves detaļas, tad viss, kas notiek viņa guļamistabā, nav pakļauts iztirzāšanai publiski. Tā ir jebkura cilvēka brīvība. Moralizēšana, t.i. nosodīšana, šeit ir lieka. Turpretī politiķa Nila Ušakova mānīšanās, ilgstoši slēpjot laulības šķiršanas faktu no sabiedrības, ir pavisam kas cits:

Dubultā dzīve visbiežāk nozīmē politiķa dubultmorāli profesionālajā vidē.

Nils Ušakovs ilgstoši spēlēja nejauku teātri un, jāatzīst, spēlēja to teicami. Tādēļ nelolosim cerības, ka šī viņam bija pirmā reize vai atsevišķs gadījums.

* Nāciju satrauc baumas par Ušakova jauno mīlu. Delfi.lv

Komentāri (319)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu