Slimnīcas vadītājs: Valsts ir daudz lielāks parādnieks nekā pacients (25)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pērn Ogres rajona slimnīcā pacienti par aprūpi nav samaksājuši 20 000 eiro, tomēr daudz lielāks parādnieks esot valsts, kas nav norēķinājusies par 496 pacientiem, apgalvoja slimnīcas vadītājs Dainis Širovs.

Širovs sacīja, ka pacienti lielākoties nav samaksājuši valsts noteiktos līdzmaksājumus. «Daudzi cilvēki nav maksātspējīgi. Šādus bēdu stāstus redzam katru dienu,» uzsver slimnīcas vadītājs. Slimnīca raksta parādzīmes un regulāri atgādina par nesamaksātajiem rēķiniem, liela daļa parādus samaksā, viņš piebilst.

Širovs skaidroja, ka daļa parādu veidojas jau neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanas posmā, jo valsts apmaksāta neatliekamo palīdzība tik ilgi, līdz pacienta stāvoklis kļūst stabils un neatbilst nevienam no Ministru kabineta noteikumos aprakstītajiem neatliekamiem medicīniskajiem stāvokļiem. Piemēram, nonākot slimnīcā ar rokas lūzumu, pacientam ir jāmaksā līdzmaksājums par rentgenu.

Tomēr pacientu nespēja norēķināties par ārstniecību neesot lielākā slimnīcas problēma. Širovs sacīja, ka pērn slimnīca ir pārsniegusi valsts noteikto pacientu kvotu, līdz ar ko par aptuveni 496 cilvēku ārstniecību iestādei nav samaksāts. Pērn situācija gan uzlabojusies, jo gadu iepriekš tie bija 1553 pacienti.

Kopējais valsts parāds slimnīcai veidojot vairāk nekā 100 000 eiro, apgalvoja Širovs. «Valsts šo parādu neatzīst, uzskata, ka mums nevajag ārstēt. Mēģinām to darīt no saviem resursiem. Šobrīd neredzam iespējas samazināt pacientu skaitu,» pauda slimnīcas vadītājs.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu