Brigmanis piesardzīgs par Grigules iespējamo iekļūšanu EP (26)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis pagaidām ir piesardzīgs komentāros par medijos izskanējušajiem vārdiem, kas varētu būt tikuši Eiropas Parlamentā (EP) un to, ka no ZZS saraksta varētu būt ievēlēta Iveta Grigule, kas startēja ar ceturto numuru.

Taču viņš pieļauj, ka tie vēlētāji, kas bija motivēti aiziet, būs izmantojuši arī iespēju mainīt kandidāta vietu sarakstā ar plusiem vai svītrojumiem.

«Protams, mēs sagaidīsim rezultātus, jāredz, bet domāju, ka šīs vēlēšanas būs pierādījušas, ka tie cilvēki, kas ir bijuši motivēti tomēr aiziet uz šīm vēlēšanām, viņi arī būs salikuši krustiņus un svītrojumus,» pieļauj Brigmanis.

Viņš norādīja, ka nekad iepriekš ZZS pārstāvji nav iekļuvuši Eiropas Parlamentā, līdz ar to arī viena vieta būtu sasniegums.

«Rezultāts, ja būs viena vieta, ir atzīstams,» viņš teica.

Centrālā vēlēšanu komisija provizoriskos vēlēšanu rezultātus paziņos plkst.24. Pagaidām vēl balsis tiek skaitītas, arī apkopoti plusi un svītrojumi, kas maina kandidāta vietu sarakstā.

Sabiedrisko mediju portāls, atsaucoties uz Latvijas Televīzijas rīcībā esošajiem datiem, vēsta, ka neoficiāli ir kļuvuši zināmi ievēlētie deputāti - Valdis Dombrovskis, Sandra Kalniete un Artis Pabriks no «Vienotības», Roberts Zīle no Nacionālās apvienības un Andrejs Mamikins no «Saskaņas».

Savukārt neskaidrība vēl esot par Aleksandru Mirski («Alternative»), Tatjanu Ždanoku (Krievu savienība), Ivetu Griguli (ZZS) un Krišjāni Kariņu («Vienotība»), Andreju Klementjevu («Saskaņa») un Inesi Vaideri («Vienotība»), vēsta televīzija.

Sestdien Latvijā uz Eiropas Parlamenta vēlēšanām aizgāja 30% balsstiesīgo. No Latvijas jāievēlē astoņi deputāti.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu