Sertifikāti eID karšu īpašniekiem vēlēšanām izmaksās 4,500 eiro (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Sertifikāti personu apliecību jeb eID kartes īpašniekiem balsošanai Saeimas vēlēšanās izmaksās 4,5 tūkstošus eiro, par aplēsēm informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) pārstāve Laura Laiva.

«Tas ir pietiekami lēts risinājums,» komentē PMLP pārstāve.

Pašlaik likums paredz, ka ar pasi vai eID karti iespējams piedalīties Eiropas parlamenta un pašvaldību vēlēšanās, savukārt Saeimas vēlēšanās, tautas nobalsošanā un parakstu vākšanā iespējams piedalīties izmantojot tikai pasi.

Tomēr pašlaik PMLP un Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) nonākusi pie risinājuma. PMLP prognozē, ka rudenī 28 tūkstošiem balsstiesīgo būs tikai eID kartes un nebūs pases.

«Risinājums būs vēlēšanu sertifikāti. Tos desmit dienas pirms vēlēšanām PMLP sagatavos un sarakstu nosūtīs CVK, kas sertifikātus personalizēs un nosūtīs atpakaļ PMLP. Tad šīs personas dosies uz PMLP, parakstīsies par sertifikāta saņemšanu, kas viņiem tiks izsniegts bez maksas,» stāstīja Laiva.

Līdzīga sistēma būšot ārzemēs, bet vēl tiek precizēts, vai būs jādodas uz vēstniecību.

12.Saeimas vēlēšanas notiks 4.oktobrī.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu