Kabanovs: Grūtups cieta no smagas slimības

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iespējams, advokāts Andris Grūtups pašnāvību izdarīja, jo nespēja vairs izturēt smago slimību. Tā sarunā ar portālu TVNET pieļāva politiķis Nikolajs Kabanovs, kurš tulkojis Grūtupa grāmatas krievu valodā.

Viņš atklāja, ka Grūtups par savu smago slimību uzrakstījis grāmatu, kam dots nosaukums «Katarse».

Grāmata izdota nelielā skaitā un izplatīta tikai Grūtupam pietuvināto cilvēku vidū. Viens eksemplārs ticis arī Kabanovam.

Atklāti par ciešanām

Grāmatā Grūtups ļoti atklāti rakstījis par savām ciešamām un cīņu ar smagu onkoloģisku slimību. Vairāk pat slimību Kabanovs nevēlējās izteikties: «Normāli vīrieši nerunā par tādām lietām.»

Grūtupa veselība un līdz ar to sabiedriskā aktivitātei bijis raksturīgs viļņveidīgums - bijuši brīži, kad viņš juties labāk un varējis rakstīt, bet pēc tam atkal cietis sāpes.

Nāves veids atbildis raksturam

Kabanovs izteicās, ka advokāta izvēlētais nāves veids atbilst viņa skarbajam raksturam.

Grūtups esot bijis ļoti stiprs cilvēks, viņš turējies līdz pēdējam. Iespējams, pagājušajā naktī viņš izvēlējies mirt, lai nemocītu ne sevi, ne apkārtējos.

No ārpuses Grūtupa dzīve bijusi ļoti veiksmīga - viņš advokatūrā sasniedzis meistara līmeni, bijis Latvijas labākais advokāts un prestižs jurists. Tāpat viņu uzskata par veiksmīgu rakstnieku un publicistu.

Apkārtējiem šķita, ka viņam ir dzelzs nervi: «Viņš vienmēr turēja stāju.» Bet, iespējams, tikai advokāts pats un tuvākie cilvēki varētu pastāstīt, ko viņš pārcieta iekšienē un vienatnē.

Atrasts miris dzīvesvietā

Portāls TVNET jau ziņoja, ka vakar Rīgā, Vaļņu ielā savā dzīvesvietā atrasts Grūtupa līķis. Šobrīd galvenā policijas versija ir, ka advokāts izdarījis pašnāvību, tomēr precīzi apstākļi tiks noskaidroti izmeklēšanā.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Toms Sadovskis TVNET pavēstīja, ka izsaukumu uz Vaļņu ielu 11 policisti saņēma vakar pulksten 23.36. Ierodoties notikuma vietā policisti atrada 64 gadus vecā Grūtupa līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm – šautu brūci krūšu kurvī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu