Malači, kas uzrakstu «Rīga» pārkrāsoja Ukrainas karoga krāsās! (522)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter: Krišjānis Bušs ‏@kbuss

Mikroblogošanas vietnē «Twitter» vairāki lietotāji 1.jūlija pēcpusdienā bija publicējuši fotoattēlus, kuros redzams, ka uz Jūrmalas šosejas sirds formas garumzīme virs uzraksta «Rīga» ir pārkrāsota Ukrainas karoga krāsās. Iepriekš garumzīme bija Rīgas karoga krāsās - zilā un baltā.

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis apstiprināja, ka policijā ir saņemta informācija par apkrāsotiem uzraksta «Rīga» burtiem, iebraucot galvaspilsētā no Jūrmalas. Par notikušo ir sākta pārbaude, lai noskaidrotu notikušā apstākļus, piebilda Sadovskis.

Visticamāk, tiks ierosināta formāla administratīvā lieta par vandalismu.

Tomēr jāatzīst, ideja pārkrāsot garumzīmi uzrakstam «Rīga» Ukrainas karoga krāsās ir pat ļoti atbalstāma un solidāra atbildības [kaut simboliskas] uzņemšanās par Ukrainas tautas cīņu par neatkarību.

Ņemot vērā Rīgas vadības un mēra Nila Ušakova neslēpti izrādītās simpātijas savas partijas «Saskaņas centrs» sadarbības partnerim - Krievijas autoritārā līdera Vladimira Putina varas partijai, Ukrainas karoga krāsās pārkrāsotais uzraksts «Rīga» pauž skaidru atbalstu Ukrainai - kas ir drosmīga un apsveicama rīcība. Malači!

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā ir kļuvis krietni vieglāk atpazīt un ieraudzīt tos Latvijas politiķus un pilsoniskās sabiedrības prominences, kuriem Krievijas iebrukums Ukrainā un Krimas aneksija šķiet pieņemama. Tādēļ vēl, vēl un vēlreiz publiski ir jāatgādina par Ukrainas brīvības cīņām, kas mums, baltiešiem, ir tik ļoti labi saprotamas tiesības un brīvības.

Komentāri (522)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu