Populiste Ždanoka: EP sāk strādāt arvien vairāk populistu (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ar katrām vēlēšanām Eiropas Parlamentā (EP) sāk strādāt vairāk populistu, šādu uzskatu intervijā aģentūrai LETA pauda EP populistu deputāte Tatjana Ždanoka.

Politiķei pieredzes bagātākie deputāti stāstījuši, ka populistu skaits EP pieaug jau vairākus gadus. «Galvenokārt tie ir izbijuši televīzijas žurnālisti, kurus labi pazīst. Es tikko atvadījos no Grieķijas kolēģes, kura tiešām ir pieredzējusi. Viņas vietā tika ievēlēti televīzijas cilvēki. Diemžēl drīz varētu pienākt situācija, ka nebūs kam strādāt,» uzskata Ždanoka, skaidrojot, ka vēl gan esot pāris «darba zirdziņi», kuri velk visus ziņojumus, bet arvien vairāk ir to, kuri tikai stāsta par savu darbu.

«Es gan negribu minēt uzvārdus, taču arī Latvijā bija redzami spilgti populisti. Viņi nesagatavoja nevienu ziņojumu, bet stāstīja, ka ir visaktīvākie no visiem Latvijas deputātiem,» sacīja Ždanoka.

Vaicāta, kā vērtē Lielbritānijas Neatkarības partijas līdera Naidžela Faridža politiku, kura pārstāvētajā «Brīvības un tiešās demokrātijas Eiropa» grupā ir arī Iveta Grigule (ZZS), Ždanoka norādīja, ka Faridža grupa esot izteikti eiroskeptiķi, taču neesot tik izteikti rasisti. «Kaut gan kaut kas tur iekšā ir. Cits grupējums ar Francijas Nacionālās frontes līderi Marinu Lepēnu priekšgalā ir daudz trakāks. Tas, kā viņi visi uzvedās, kad pirms EP prezidenta ievēlēšanas ES himnas atskaņošanas laikā pagrieza muguru pārējiem, bija pilnīgi nepieņemami,» sacīja Ždanoka, piebilstot, ka neplāno sastrādāties ar populistiem.

«Mums pašiem ir biedri no Lielbritānijas, kuriem ir ļoti specifiskas politiskās nostādnes. Viņi ir no Skotijas un Velsas - reģionālisti, kuri aicina uz neatkarību. Viņi arī veicina Skotijas neatkarības referendumu, taču ir par ES. Ļoti satraucoši ir politisko oponentu mēģinājumi viņiem iestāstīt, ka Skotijai ES būs jāiestājas no jauna. Tas ir galīgi aplami, jo ir skaidrs, ka viņi jau ir ES,» pauda deputāte.

Savukārt taujāta, kā vērtē NATO izcilības centra uzdevumā Austrumeiropas politikas pētījumu centra veiktajā analīzē minēto, ka Krimas referenduma laikā Krievijas ziņu sižetos bieži parādījušās intervijas ar viltus ārvalstu novērotājiem, Ždanoka lakoniski norādīja, ka Krievijas televīzijas uz sarunu labprāt būtu aicinājušas vairāk EP deputātu, taču tikai neliela daļa no tiem prot krievu valodu.

«Man pat ir jāatsakās no vairākiem interviju piedāvājumiem, jo televīzijas tiešām ļoti bieži mēdz mani aicināt. Es saprotu, ka visi mani var saukt par «piekto kolonnu» un «Maskavas roku», bet es par to tikai smejos, jo tikpat labi mani var saukt par jebkuras citas valsts lobiju.»

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu