«Melnajā sarakstā» iekļaus 3-4 personas no Krievijas «kultūras» jomas (46)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Melnais saraksts» varētu tikt papildināts ar trīs līdz četriem cilvēkiem. Tā šorīt intervijā Latvijas radio sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Konkrēti uzvārdi tiks publicēti dažu stundu laikā, tiklīdz beigsies procedūras.

Rinkēvičs apstiprināja, ka minētajā sarakstā tiks iekļautas četras personas, kuras pēdējā laikā pietiekami agresīvi ir attaisnojušas Krievijas rīcību Krimas aneksijas gadījumā un vairākkārt publiski noniecinājuši Ukrainas rīcību.

«Ņemot vērā situācijas saasinājumu pēdējās nedēļas laikā, esmu nolēmis raidīt nopietnu signālu. Konkrētu personu vārdus un uzvārdus jūs uzzināsiet pēc pāris stundām, bet varu apstiprināt, ka tās ir personas, kuras pārstāv kultūras jomu un arī Latvijā ir diezgan plaši zināmas,» teica ministrs. Viņš piebilda -

ja sarakstā iekļautās personas jau būs Latvijas teritorijā, tad viņām tiks lūgts Latviju pamest.

Nekādā gadījumā šovi ar arestiem un policijas iesaistīšanu personas izvešanā no valsts netiks veikti.

Jau ziņots, ka Rinkēvičs pieņēmis lēmumu aizliegt «Krievijas imperiālisma un agresijas apoloģētiem ierasties Latvijā uz smalkiem pasākumiem».

Par to ministrs paziņojis savā «twitter» kontā, piebilstot, ka «saraksts sekos».

Ministrijas preses sekretārs Kārlis Eihenbaums aģentūrai LETA sacīja, ka ministra lēmums saistīts ar pēdējo dienu notikumiem Ukrainā, kur notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna, nogalinot 298 cilvēkus. Kaut arī visām Ukrainas teritorijā notiekošā konfliktā iesaistītajām pusēm vajadzētu maksimāli sadarboties, lai novērstu traģēdijas sekas, noskaidrotu cēloņus un darīt visu iespējamo, lai bojāgājušo mirstīgās atliekas tiktu nogādātas tuviniekiem apbedīšanai, no Krievijas puses sekojis propagandas vilnis, dīvainas teorijas, pārmetumi un destruktīva rīcība.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu