Vējonis: Krievija sponsorē teroristus (27)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēdējie notikumi saistībā ar Malaizijas lidmašīnas katastrofu vēlreiz pierāda, ka Krievija sponsorē terorismu. Tā šorīt intervijā Latvijas radio sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

«Šī konkrētā situācija, protams, vēl vienu reizi pierāda, ka Krievija sponsorē terorismu, jo, kā Ukraina ir atzinusi, separātisti ir teroristi.

Krievija piedalās terorisma sponsorēšanā ar visu no tā izrietošo. Tas nozīmē, ka pie teroristiem nokļūst nekontrolētā veidā dažādu veidu ieroču sistēmas. Ceturtdiena zināmā mērā ir rezultāts tam, ko dara Krievija,» viņš teica.

Ministrs turpināja: «Tie ir reāli draudi. Šī situācija parāda - ja ieroči tiek iedoti nekontrolētiem cilvēkiem un ieroči tiek nekontrolēti izmantoti, tas noved pie traģiskām sekām.

Ceturtdien notikušais tiešām ir masveida slepkavība.

Šādā veidā drošība Eiropā tikai pazeminās.»

Viņš uzskata, ka Krievija turpinās noliegt savu saikni ar notikušo. Drīzāk tā mēģinās meklēt argumentus, ka nepalīdz separātistiem.

«Bet būsim reālisti - kas tad viņiem palīdz? Ne jau Ukrainas valdība palīdz. Vienīgie, kas var palīdzēt, protams, ir Krievija.»

Lai arī ir mēģinājumi izmeklēt ceturtdienas notikumus,

izmeklētāji joprojām netiek pie notikuma vietas un dažādi pierādījumi tiek slēpti,

Vējonis teica. Tomēr jācer, ka starptautiskajā izmeklēšanā tiks pierādīts, ka šauts no Ukrainas separātistu kontrolētās teritorijas un raķešu iekārta ir ražota Krievijā.

TVNET jau ziņoja, ka 17.jūlijā tika notriekta «Malaysia Airlines» pasažieru lidmašīna, nogalinot 298 cilvēkus, kas tajā atradās.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu