Vējonis: Latvija šobrīd nevarētu noteikt zemu lidojošus helikopterus no Krievijas (93)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvija šobrīd nevarētu noteikt zemu lidojošus helikopterus no Krievijas puses, runājot par valsts bruņoto spēku spējām, intervijā «Latvijas Radio» atzina aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

«Ir vesela virkne spēju, kuras ir attīstītas minimāli vai ierobežoti,» sacīja Vējonis. «Kaut vai tas, ka Krievijas pusē Ostrovā ir moderna helikopteru bāze. Helikopteri var lidot Latvijas virzienā, bet mēs viņus nevaram noteikt, ja viņi zemu lido. Tā ir pamatīga problēma bruņotajos spēkos,» sacīja Vējonis.

Ministrs norādīja, ka situācijas risinājums prasa kompleksu pieeju. «Mēs esam ieinteresēti, lai tiktu nodrošināta NATO klātbūtne Baltijas reģionā, tostarp Latvijā. Ziemeļatlantijas organizācijas Velsas sammitā viens no jautājumiem būs - cik lielā mērā NATO tiks iesaistīts un, cik liela būs NATO klātbūtne reģionā,» skaidroja Vējonis.

Otrdien, valdības sēdes slēgtajā daļā iecerēts skatīt Aizsardzības ministrijas (AM) priekšlikumus aizsardzības spēju stiprināšanai. Vējonis norādīja, ka slēgtajā daļā tiks skatīti vairāki priekšlikumi - dokuments par bruņoto spēku attīstības pārprioratizāciju. «Mēs izcelsim atsevišķas spējas, kuras nepieciešams attīstīt vairāk, piemēram, pretgaisa aizsardzības spēju,» sacīja Vējonis. Valdības sēdes slēgtajā daļā iecerēts skatīt arī AM informatīvo ziņojumu, kurā izklāstīta Latvijas bruņoto spēku pretgaisa aizsardzības spēju attīstība, kas sevī paredz gan agrās brīdināšanas spēju, gan radaru attīstību un pretgaisa aizsardzības ieroču iegādi.

«Tas ir komplekss risinājumus, lai mēs varētu reaģēt uz situāciju, kas ir Ostrovā un tām paplašinātajām aktivitātēm, kas notiek mūsu pierobežā,» sacīja Vējonis.

Komentāri (93)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu