Straujuma: Dombrovska izredzes nav lielas (30)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Parlamenta (EP) deputāta un ekspremjera Valda Dombrovska izredzes ieņemt ietekmīgo Eiropadomes prezidenta amatu nav lielas, trešdien intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» atzina Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

«Valdis Dombrovskis ir viens no kandidātiem Eiropadomes prezidenta amatam. Ir vairāki kandidāti, kas tiek apspriesti. Es teiktu, ka Dombrovskim ieņemt Eiropadomes prezidenta amatu izredzes nav lielas. Tas ir liels gods, ka mazas valsts, tādas kā Latvija, pārstāvis tiek izvirzīts tādam amatam un tiek nopietni diskutēts par to,» klāstīja Straujuma.

Viņa uzsvēra, ka amatu sadalē ir jāpanāk kompromiss Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vidū. «Ir nepieciešams kompromiss starp ziemeļiem un dienvidiem, starp vecajām un jaunajām dalībvalstīm, starp politiskajām partijām un grupām. Tāpat parādās jautājums, ka amatu jāieņem sievietei,» teica Straujuma.

Premjere prognozēja, ka Dombrovskim, visticamāk, tiks «labs komisāra amats». «Kā esam daudzkārt pauduši, Dombrovskis ir spēcīgs ekonomikas un finanšu jautājumos,» teica Straujuma, norādot, ka Dombrovskis varētu ieņemt reģionālā, konkurences vai transporta komisāra amatus.

Jau vēstīts, ka Dombrovskis («Vienotība») tiks izvirzīts eirokomisāra amatam, taču tiek minēts, ka viņš varētu ieņemt arī Eiropas Komisijas (EK) viceprezidenta amatu, kā arī Eiropadomes vadītāja amatu, nomainot šajā amatā Hermanu van Rompeju.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu