Putins ir nobijies (373)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir nobijies, ka varētu zaudēt varu. Tieši tāpēc viņš būtiski ierobežojis sociālos tīklus un nesankcionētus politiskos protestus.

Austrumeiropas politikas pētījumu centra direktors Andis Kudors sarunā ar portālu TVNET izteica vērtējumu, ka Putins, ierobežojot sociālos tīklus un nesankcionētus politiskos protestus, sper atbildes soļus pēdējā laika spiedienam no starptautiskās sabiedrības puses.

Pastiprināta sociālo tīklu kontrole ir nākamais solis tam virzienam, ko Putins sāka līdz ar savu trešo prezidentūras termiņu - pēc iespējas ierobežot jebkuru alternatīvu skatījumu izplatību Krievijā.

Putins un Krievijas politiskā elite uz sociālajiem tīkliem un nevalstiskajām organizācijām lūkojas no manipulatīvas perspektīvas.

Tā kā viņi paši pasauli vērtē no manipulāciju viedokļa,

Putinam un Krievijas elitei jebkur rēgojas sazvērestības.

«Gan tur, kur tās ir, gan tur, kur to nav.»

Putins un Kremļa vadība nepārtraukti izjūt satraukumu, bailes un satraukumu par Krievijas varas elites pozīcijām, Kudors teica un skaidroja, ka tas saistīts ar to, ka viņu vara nav nostiprināta godīgas politiskās konkurences rezultātā.

Lai arī viņiem īstermiņā var šķist, ka šādi iegūta vara nav stabila, patiesībā ilgtermiņā tā ir daudz stabilāka.

Jūtot vēlmi visu kontrolēt un saprotot savu nedrošību, Putins sper arvien asākus soļus.

Putins izjūt bailes zaudēt varu.

Tieši tāpēc viņš ierobežo sociālos tīklus un nesankcionētus politiskos protestus.

Krievijas vadītājs baidās, ka maza pretestības dzirkstelīte sociālajos tīklos vai protestos var pārvērsties lielās liesmās.

Putins ierobežo internetu un protestus

Portāls TVNET jau ziņoja, ka Putins otrdien parakstīja likumu, kas interneta uzņēmumiem uzliek par pienākumu glabāt Krievijas tīmekļa lietotāju informāciju datu centros Krievijā.

Līdz ar šī likuma stāšanos spēkā nāksies ciest ārvalstu sociālajiem tīkliem «Twitter» un «Facebook», ko savā komunikācijā aktīvi izmanto Krievijas pastāvošās varas opozicionāri.

Tāpat Krievijā otrdien palielināts sods par nesankcionētiem politiskiem protestiem.

Komentāri (373)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu