Krievija latviešus pagaidām melnajā sarakstā neliek, taču varētu (103)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Krievija netiecas kādu iekļaut «melnajā sarakstā», taču patur sev tiesības atbildēt uz Latvijas soli, LNT raidījumā «900 sekundes» piektdien sacīja Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Paskaidrojot Krievijas Ārlietu ministrijas pausto, ka tā patur sev tiesības atbildēt uz Latvijas soli, iekļaujot trīs Krievijas māksliniekus «melnajā sarakstā», Vešņakovs teica, ka diplomātijā, ja viena valsts iekļauj kādus cilvēkus «melnajā sarakstā», tad arī otra valsts var veikt analoģisku soli.

«Ja kāds veic nedraudzīgas darbības pret valsti, piemēram, iekļaujot cilvēkus «melnajā sarakstā», kas aizliedz viņiem iebraukt attiecīgas valsts teritorijā, tad tā valsts, attiecībā pret kuru šie pasākumi tika pieņemti, tad arī veic analoģisku, iekļaujot cilvēkus «melnajā sarakstā»,» klāstīja vēstnieks.

Viņš norādīja, ka pašlaik neesot apspriests, kuras personas no Latvijas varētu iekļaut šādā sarakstā.

«Neesam apsprieduši šo tēmu. Vēl vairāk - Krievija netiecas uz to, lai rīkotu kaut kādu «melno sarakstu»,» teica Vešņakovs, norādot, ka viņu pārsteigusi Latvijas ārlietu ministra pozīcija. Viņš sacīja, ka jūlija sākumā ministram uzdots jautājums, vai ir kādas personas, kurām var būt liegta iebraukšana Latvijā, bet esot saņemta atbilde, ka tas ir kultūras pasākums, kurā netaisās iejaukties.

Viņš pieļāva, ka šādu ministra reakciju izraisījusi vietējā politiskā situācija un tuvojošās vēlēšanas. «To acīmredzot noteica iekšējā politiskā situācija un tuvās vēlēšanas,» sacīja Vešņakovs.

Jau vēstīts, ka Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pieņēmis lēmumu uz nenoteiktu laiku ieceļošanas aizlieguma Latvijā sarakstā iekļaut Krievijas skatuves māksliniekus Oļegu Gazmanovu, Josifu Kobzonu un Allu Perfilovu, kas uzstājas ar skatuves vārdu Valērija. Visiem šiem māksliniekiem bija plānota uzstāšanās šonedēļ Jūrmalā notiekošajā Starptautiskajā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursā «Jaunais vilnis».

Komentāri (103)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu