Apinis: Apgalvojumi, ka nevar atrast veselības ministru, ir muļķīgi (60)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidents Pēteris Apinis uzskata, ka apgalvojumi par nespēju atrast piemērotu kandidātu veselības ministra amatam ir muļķīgi un pat klaji melīgi.

Apinis nosauc četrus kritērijus, kādi būtu jāņem vērā, meklējot amata kandidātu. Viņaprāt, tam ir jābūt ārstam, kam ir spēcīgas zināšanas sabiedrības veselībā un veselības menedžmentā, pretendentam jābūt ne vecākam par 40 gadiem, ar labu veselību. Kā trešo kritēriju viņš min pieredzi nevalstiskā sektora vai pašvaldības darbā, kā arī šim cilvēkam esot jāmīl gan medicīna, gan arī valsts.

«Šādiem kritērijiem atbilstošus 3-4 jaunus ārstus Latvijas Ārstu biedrība un Latvijas Veselības un sociālo darbinieku arodbiedrība var piedāvāt Saeimai kaut rīt,» norāda Apinis. Vienlaikus gan viņš piebilst, ka valdošai koalīcijai tas neesot vajadzīgs, jo koalīcija labāk izvēlas veidot darba grupas, kas, pēc Apiņa domām, neko nedarīšot, bet gan imitēšot darbu.

LĀB prezidents «Vienotībai» pārmet, ka tā tikai izliekas meklējam veselības ministra amata kandidātus, darot to ierēdniecībā. Viņaprāt, aplams esot pieņēmums, ka Veselības ministrija jāvada cilvēkam, kas nāk no premjerministra partijas. Viņš aicina nākamajā valdībā Veselības ministriju iedalīt citai partijai, nevis «Vienotībai».

Kā ziņots, Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas vadītāja Daiga Behmane atteikusies no piedāvājuma ieņemt vakanto veselības ministra amatu.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» pilnībā neizslēdza iespēju, ka varētu tikt atrasts kāds pretendents, kurš vēlētos kļūt par veselības ministru un turpināt šo darbu, ja «Vienotība» saglabās atbildību par veselības nozari pēc Saeimas vēlēšanām. Taču aktīva veselības ministra amata pretendenta meklēšana vairs nenotikšot.

Līdz tam Straujuma pati pildīšot ministra amata pienākumus, tiks izveidota darba grupa, kas izstrādās priekšlikumus veselības nozares pārraudzīšanai un izstrādās darāmo darbu sarakstu laikam līdz vēlēšanām un arī nākamajai valdībai.

Premjerministre gan šodien norādīja, ka ir gatava pieņemt arī Valsts prezidenta Andra Bērziņa nosaukto veselības ministra amata kandidātu, ja tāds ir.

Kā ziņots, ilgstoši slimojošā un vairāku veselības aprūpes organizāciju pretestību savām reformām saņēmusī veselības ministre Ingrīda Circene (V) 7.jūlijā iesniedza demisijas rakstu un valdības vadītāja Circenes demisiju pieņēma.

Sākotnēji ministra amatam bija uzrunāts Rīgas Stradiņa universitātes attīstības prorektors Toms Baumanis, kurš gan no šā piedāvājuma atteicās. Vēlāk Straujuma vakantajam amatam uzrunāja Behmani.

Komentāri (60)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu