Viņķele skeptiski noskaņota pret veselības aprūpes finansēšanas reformēšanu (18)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Vienotības» politiķe Ilze Viņķele, kura līdz vēlēšanām grasās uzņemties vadīt darba grupu, kas pieskatīs veselības aprūpes nozari, ir skeptiski noskaņota pret veselības aprūpes finansēšanas reformēšanu, sasaistot pakalpojumu sniegšanu ar nodokļu nomaksu.

Veselības aprūpes finansēšanas modeļa maiņa bija viens no Viņķeles partijas biedres, demisionējušās veselības ministres Ingūnas Circenes (V) politiskajiem mērķiem, taču tas saņēma plašus medicīnas nozarē strādājošo iebildumus.

Viņķele šorīt Latvijas Radio pauda viedokli, ka finansēšanas modeļa maiņas piedāvājums nebija īsti kvalitatīvi izstrādāts un neesot piedāvājis risināt galvenās problēmas nozarē. Politiķe pat atturējās minēto saukt par reformu, jo tas esot bijis vien plānots solis, kā panākt lielāku budžeta piešķīrumu nozarei. Mana pārliecība ir, ka mediķiem nav jāuzrauga nodokļu nomaksa, piebilda deputāte.

Vaicāta, vai viņai ir piedāvāts veselības ministra amats, Viņķele atbildēja izvairīgi, sakot, ka labprāt vadītu Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) iecerēto darba grupu veselības aprūpes sistēmas uzraudzībai. Viņa izteicās, ka atlikušie trīs mēneši līdz jaunas valdības izveidei būtu pārāk īss laiks, lai kaut ko paveiktu.

Viņķele ir pārliecināta, ka, neskatoties uz neveiksmēm jauna veselības ministra meklējumos, «Vienotībai» arī pēc vēlēšanām vajadzētu saglabāt kontroli pār veselības nozari. Taujāta, vai pēc vēlēšanām viņa varētu būt veselības ministra amata kandidāte, Viņķele uzsvēra, ka tas būšot atkarīgs no viņas sekmēm, vadot jauno darba grupu - ja darba grupai sekmēsies uzdevumu izpilde, viņa varētu kandidēt uz amatu, bet pretējā gadījumā viņai vienkārši nebūšot šādu morālu tiesību.

Politiķe piebilda, ka šodien pie Straujumas plānota sanāksme, lai vienotos par darba grupas sastāvu, pilnvarām un uzdevumiem.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu