Rinkēvičs: Krievija radījusi situāciju, kurā apdraudēta Eiropas drošība (14)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Krievijas Federācija, anektējot Krimu un atbalstot seperātistus Ukrainas austrumos, radījusi situāciju, kurā tiek apdraudēta Eiropas stabilitāte un drošība, intervijā telekanāla LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

«Ja Krievijai šobrīd izdodas destabilizēt Ukrainu tik tālu, ka tā kļūst par kaujas lauku, tad, visticamāk, [Krievijai] radīsies vēlme arī tālāk rīkot šāda veida darbības,» teica Rinkēvičs. Tas neesot pieļaujami un tāpēc, salīdzinot ekonomiskos ieguvumus ar Latvijas un visas Eiropas drošību, ir jāizšķiras par stingrākiem soļiem, pauda ārlietu ministrs.

Jau vēstīts, ka Eiropas Savienība (ES) pirmdien vienojās noteikt sankcijas, iesaldējot aktīvus un aizliedzot iebraukšanu ES, pret uzņēmējiem un uzņēmumiem, kas cieši saistīti ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un var būt guvuši labumu no Ukrainas krīzes, paziņoja ES amatpersonas.

Vēstnieki arī vienojās paplašināt to sankcijām pakļauto juridisko personu sarakstu, kuras «ir atbildīgas par darbībām pret Ukrainas teritoriālo integritāti».

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu