Mediķi: no Veselības nozares darba grupas jēgas tāpat nebūs (37)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kamēr nav stingru garantiju par papildu finansējumu veselības nozarei, tikmēr nozares darba grupas funkcionēšana ir uzskatāma nevis par reālu rīcību, bet darbības imitāciju, uzskata Latvijas veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) valde.

Arodbiedrības priekšsēdētājs Valdis Keris aģentūrai LETA sacīja, ka šī iemesla dēļ LVSADA arī nesaskata lietderību iesaistīties darba grupā. Viņš gan minēja, ka nav saņēmis oficiālu informāciju par tās izveidi.

«Ja minētās finanšu garantijas būtu saņemtas, būtu vērts visiem kopā strādāt, lai plānotu virzienus papildu finansējuma ieguldīšanā nozarē. Garantijas iespējams saņemt kaut rīt, ja zem tām parakstās premjerministre - viņa to var darīt arī koleģiāli ar Finanšu ministriju. Un jautājums ir par politisko gribu,» norādīja Keris.

Par bijušās labklājības ministres un tagadējās Saeimas deputātes llzes Viņķeles (V) atbilstību Veselības nozares darba grupas vadībai Keris vairījās izteikties. «Šo jautājumu mēs valdē neesam izskatījuši, tāpēc es negribētu to komentēt,» sacīja Keris.

Jau ziņots, ka tā vietā, lai meklētu atlikušajiem diviem mēnešiem jaunu veselības ministru, plānots izveidot darba grupa, kas izstrādās priekšlikumus veselības nozares pārraudzīšanai un izstrādās darāmo darbu sarakstu laikam līdz vēlēšanām un arī nākamajai valdībai.

Darba grupu vadīs Viņķele, taču politisko atbildību uzņemsies Ministru prezidente.

Ilgstoši slimojošā un vairāku veselības aprūpes organizāciju pretestību savām reformām saņēmusī veselības ministre Ingrīda Circene (V) 7.jūlijā iesniedza demisijas rakstu un valdības vadītāja Circenes demisiju pieņēma.

Sākotnēji ministra amatam bija uzrunāts Rīgas Stradiņa universitātes attīstības prorektors Toms Baumanis, kurš gan no šī piedāvājuma atteicās. Vēlāk uzrunāta Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas vadītāja Daiga Behmane, kas arī atteikusies no šī piedāvājuma.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu