Latvija iestājas par Donbasa separātistu iekļaušanu teroristu sarakstā (219)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvija iestājas par Donbasa separātistu iekļaušanu Eiropas Savienības (ES) «teroristu organizāciju sarakstā», sociālajā tīklā «Twitter» norādījis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Tāpat ministrs iesaka apdomāt sekas tiem Latvijas iedzīvotājiem, kas devušies uz saspīlējuma pārņemtajām Ukrainas teritorijām.

Savukārt iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis iepriekš atzina, ka došanās palīgā separātistiem Ukrainā var tikt pielīdzināta teroristiskām darbībām. Ministrs uzsvēra, ka ir pienācis laiks atbilstoši grozīt Krimināllikumu, ieviešot normu, kāda jau pastāv vairākās ES valstīs.

«Piemēram, Francijā jau tiek pielīdzinātas terorismam darbības tikai par attiecīgo apmācības nometņu apmeklēšanu,» sacīja Kozlovskis. Minētās izmaiņas likumdošanā varētu tikt rosinātas jau tuvākajā laikā, lai nepieļautu, ka Latvijas valsts piederīgie atbalstītu kādas noziedzīgas organizācijas.

Iepriekš izskanēja, ka Drošības policijas rīcībā ir informācija par to, ka Latvijas iedzīvotāji, iespējams, iesaistījušies konfliktā Ukrainā.

Komentāri (219)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu