Tiesībsargs: būtiski uzlabojumi sociālās aprūpes centros nav novēroti (34)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Būtiski uzlabojumi sociālās aprūpes centros nav novēroti, teica tiesībsargs Juris Jansons.

«Par būtiskiem uzlabojumiem nevaram spriest, jo runa ir par sistēmu kā tādu. Mēs varam runāt par pašiem pamatu pamatiem. Pirmkārt, sociālās aprūpes centram ir jāveic sociālā rehabilitācija, lai cilvēks var atgriezties dzīvē sabiedrībā. Tas ir fundamentāls princips. Mēs bijām konstatējuši, ka vairumā gadījumu darbinieku izpratne par to, kā viņi redz sociālā aprūpes centra mērķi vai uzdevumu, nebija saistīta ar sociālo rehabilitāciju un mērķi nodrošināt cilvēka spējas tādā līmenī, lai viņš pats par sevi var parūpēties,» paskaidroja Jansons.

Tiesībsargs norādīja - ņemot vērā to, ka sociālās aprūpes centriem būtu nepieciešami sistēmiski uzlabojumi, tas nozīmē arī darbinieku atalgojuma pārskatīšanu, tātad motivācijas paketi.

Tāpat Jansons uzskata, ka jāskatās kvalifikācija, kā arī tas, vai tiešām ikdienas programmas ir uz katru klientu vērstas, vai tiešām tiek ņemtas vērā katra individuālās nepieciešamības, lai varētu ar cilvēku strādāt tik intensīvi un efektīvi, ka pēc kursa beigām var cilvēku laist dzīvei sabiedrībā bez bažām, ka var notikt kāda nelaime klienta spēju vai nespējas dēļ.

«Bet šobrīd tas tā nav,» viņš atzina.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu