Kas palicis pāri no sagruvušā Zolitūdes lielveikala? (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Pagājuši gandrīz deviņi mēneši kopš 21.novembra vakara, kad Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam «Maxima», dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Kā patlaban izskatās traģēdijas vietā? Portāls TVNET piedāvā aplūkot jaunākās fotogrāfijas.

Patlaban sabrukušā veikala teritoriju apjož žogs, aiz kura nokļūt var tikai īpaši pieteikti un saskaņoti cilvēki, kas parakstījuši vairākus dokumentus, kā arī uzlikuši ķiveres un uzvilkuši atstarojošās vestes.

Teritorijā notiek sagruvušā lielveikala ēkas virszemes daļu bīstamo konstrukciju demontāža un teritorijas sakopšana. Otrdien, kad sagruvušo veikalu apmeklēja Rīgas domes un masu mediju pārstāvji, objektā tika jauktas palikušās sienas.

Amatpersonas apgalvoja, ka pagaidām neesot aizķeršanās. Darbi notiekot pēc plāna.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Pie ieejas teritorijā joprojām atrodas vairākas iedzīvotāju sanestās mīkstās rotaļlietas. Blakus paplukušajiem rotaļu sunīšiem palikušas arī izdegušas sveces, kā arī dažādi mākslīgie ziedi un vainagi. Tam visam pa vidu atrodas arī daži pusvītuši dzīvie ziedi un bojāgājušo fotogrāfijas.

Saliktās piemiņas lietas atgādina par lielāko traģēdiju Latvijas vēsturē.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Cietušie iedzīvotāji, ar kuriem TVNET aprunājās, izteica vēlmi, lai veikals tiktu nojaukts pilnībā. Tā vietā varētu uzstādīt nelielu pieminekli, kas netraucētu iedzīvotājiem, bet atgādinātu par traģēdiju. Bojāgājušo tuvinieki uzskata, ka

sagruvušā veikala vietā nevajadzētu būvēt jaunu veikalu.

Tas cietušajiem un bojāgājušo tuviniekiem būtu nepieņemami un pārāk smagi.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Portāls TVNET jau ziņoja, ka šonedēļ sāktās «Maxima» atlikušās ēkas virszemes daļas demontāžas darbiem būs nepieciešamas aptuveni divas nedēļas. Darbus veic būvuzņēmums «AG». Teritorijas būvgružu izvešana sākti jau pagājušajā nedēļā, savukārt, lai sāktu atlikušās ēkas virszemes daļas demontāžu, teritorijas līdzīpašnieki - uzņēmumi «Tineo» un «Homburg Zolitūde» - Rīgas pilsētas būvvaldē iesnieguši projektu par atlikušās ēkas daļas demontāžu un izvešanu no teritorijas.

Pagājušā gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam «Maxima», dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

    Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu