Raudošas mātes stāsts: Mans dēls aizgāja uz darbu, bet atrada tur kapu (60)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Mātes sajūtas, redzot, ka dēls gājis bojā traģēdijā, nav vārdos aprakstāmas. Tomēr rīdziniece Agrita, kuras dēls zaudēja dzīvību Zolitūdes lielveikala sagrūšanā, piekrita sarunā ar portālu TVNET dalīties atmiņās par liktenīgajā vakarā un pēc tam piedzīvoto.

Agritas atmiņu stāsts par pagājušā gada 21.novembra vakarā piedzīvoto ir ļoti skumjš. Viņa tovakar zaudēja savu 36 gadus veco dēlu, kurš strādāja lielveikala alkoholisko dzērienu nodaļā.

No rīta viņš, kā parasti, aizgājis uz darbu, bet vakarpusē Agritai zvanīja māsa, kura bija dzirdējusi par veikala jumta sabrukšanu. Agritas dēlu tajā brīdī vairs nevarēja sazvanīt...

Netālu no veikala dzīvojošā māte uzreiz devās uz traģēdijas vietu, kur kopā ar citu tobrīd nesazvanāmo cilvēku tuviniekiem cerēja uz brīnumu. Diemžēl brīnums nenotika.

Māte sagaidīja, ka viņas dēlu iznes no drupām jau bez dzīvības.

«Redzēju, kā glābēji iznes manu dēlu ārā jau mirušu,» Agrita saka, un šai brīdī viņas acis pildās asarām.

Kaut arī pēc tam sieviete izmantoja psihologa palīdzību, kas bijusi noderīga, viņai joprojām ir grūti runāt par notikušo arī ar speciālistiem. Ļoti daudz un bieži esot jāraud.

Drupas atgādina par piedzīvoto

Sieviete uzskata, ka sabrukušās ēkas vietā noteikti nevajadzētu būvēt jaunu veikalu: «Pat blakus veikalā es pēc šā gadījuma nevaru ieiet!» Vislabāk būtu, ja šajā vietā izdotos izveidot atbilstošu pieminekli.

Tā kā sieviete dzīvo netālu no drupām, viņas ikdienas gaitas regulāri ved tām garām: «Šī teritorija vienmēr ir kā baiss atgādinājums par notikušo. Kā pagriežu galvu, tā ieraugu drupas.»

Dēls šajā vietā aizgāja uz darbu, bet atrada kapu.

Vienlaikus sieviete joprojām iepērkas citos «Maxima» veikalos. «Ne jau tie cilvēki, kas tur strādāja vai strādā, ir vainīgi pie notikušā. Arī viņiem kaut kur ir jāstrādā,» viņa saka un atminas, ka arī dēla kolēģi veikalā bija jauki un atsaucīgi cilvēki.

Pēc traģēdijas Agrita tikusies ar šiem cilvēkiem, kuri viņu uzņēma ļoti laipni un atsaucīgi.

Runājot par traģēdijā atbildīgajiem un vainīgajiem, kurus meklē policija, Agrita ir strikta:

Atbildīgajiem noteikti jāsaņem sods!

Bet kam tieši? Sieviete uzskaita: konstruktoriem, celtniekiem, brigadieriem un visiem, kuru rīcība tieši vai netieši izraisīja veikala sabrukšanu un 54 cilvēku bojāeju.

«Kā var salikt kopā divus betona gabalus, saskrūvējot tos ar skrūvēm! Tas ir vienkārši absurds!» viņa vērtē.

Pagājuši deviņi mēneši, bet vainīgā joprojām nav...

Vērtējot izmeklēšanas gaitu, sieviete saka: «Droši vien izmeklētāji kaut ko dara, bet no malas izskatās, ka nekas neiet uz priekšu. Pagājis tik ilgs laiks, bet nekas nav būtiski izkustējies uz priekšu.»

Agrita un citi bojāgājušo tuvinieki no valsts un pašvaldības pārstāvjiem gaida lielāku izpratni un iejūtību - lai amatpersonas kaut uz brīdi iedomājas, kā varētu justies šādā situācijā nonākušie ļaudis.

«No valdības neko tādu neesmu saņēmusi,» viņa skarbi nosaka.

TVNET jau ziņoja, ka pagājušā gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam «Maxima», dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

Komentāri (60)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu