Rinkēvičs: Dombrovskis varētu ieņemt EP prezidenta amatu (19)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ekspremjers un Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Valdis Dombrovskis varētu kļūt par Eiropadomes prezidentu, bet līdz Eiropas Savienības (ES) samitam vēl daudz kas var mainīties, sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

«Jautājums par Eiropadomes prezidentu joprojām ir atklāts. Nav izslēgts, ka pie attiecīgas notikumu attīstības Dombrovskis varētu šo amatu ieņemt, taču līdz ES samitam vēl ir laiks, un Eiropas politikā tāpat kā Latvijas politikā pa divām nedēļām var daudz kas mainīties,» sacīja Rinkēvičs.

Viņš norādīja, ka nevajag šobrīd celt sensāciju no attiecīgā jautājuma, taču bijušā Latvijas premjera iespēja ieņemt Eiropadomes prezidenta amatu «nav maz ticama».

Ministru prezidente Laimdota Straujuma otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja, ka Vācijas kanclere Angela Merkele neiebildīs Dombrovska kandidatūrai Eiropadomes prezidenta amatam.

Par Eiropadomes un Eiropas Komisijas amatu sadalīšanu tiks lemts ārkārtas ES līderu sanāksmē augusta beigās - 30. un 31.augustā.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu