Atvaļināts admirālis: Ukrainas krīzes kontekstā Baltijai jāstiprina austrumu robeža (62)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ukrainas krīzes kontekstā Baltijas valstīm vajadzētu stiprināt austrumu robežu, šodien Latvijas radio raidījumā «Krustpunkts» atzina atvaļināts flotes admirālis un savulaik ASV un Latvijas armijās dienējošais Andrejs Mežmalis.

«Ja runājam par austrumu robežu, tad es domāju, ka valdībai ir jāuzstāj Eiropas Savienībā un NATO, ka Baltijas valstu austrumu robežas ir arī ES un NATO robežas - tas nozīmē, ka vajadzīgi resursi,» uzsvēra Mežmalis un piebilda, ka šo robežu regulāri šķērso kontrabandas preces un nelegāli cilvēki.

«Mēs redzam, ka Ukrainā ir veselas vienības ar bruņotām mašīnām, kas šķērsojušas robežu. Robežas nostiprināšana visās trīs Baltijas valstīs ir tas, kas mums vajadzīgs, un mūsu valdībai ir uz to jāuzstāj,» norādīja Mežmalis.

Viņš arī atgādināja, ka jebkurai valstij vislielākais resurss ir cilvēki, īpaši tie, kas apmācīti un noderīgi, piemēram, angļu valodu zinošie iedzīvotāji. Šādi cilvēki ir jāizmanto Latvijas aizsardzības vajadzībām, uzskata Mežmalis.

1938.gadā Rīgā dzimušais un vēlāk ASV uzaugušais Mežmalis absolvējis ASV Kara flotes akadēmiju un ASV Flotes universitāti Monterejā Kalifornijā. Savulaik bijis Latvijas aizsardzības ministra padomnieks un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku mācību vadības pavēlniecības komandieris.

Komentāri (62)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu