VP Satiksmes drošības pārvaldes boss neatbalsta dzērājšoferu vārdu publicēšanu (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis sliecas neatbalstīt speciālu dzērājšoferu vārdu publicēšanu.

Visā ziņā precizēts Normunda Krapša amats

Krapsis teica, ka jau pašlaik tiek diskutēts par citiem mehānismiem cīņā ar dzērājšoferu skaita samazināšanu. Turklāt, pieņemot lēmumu par dzērājšoferu vārdu publiskošanu, automātiski rastos jautājums par citu aktuālu pārkāpēju vārdu atklāšanu un sensitīvo datu aizsardzību.

«Atsevišķi speciālisti ir pauduši atbalstu šim priekšlikumam, taču es nedomāju, ka tas būtu veids, kā samazināt dzērājšoferu skaitu. Es domāju, ka ir citi mehānismi, piemēram, transportlīdzekļu konfiskācija un autovadītāja tiesību atgūšanas sarežģīšana, kas pašlaik tiek ieviesta,» norādīja Krapsis.

Aģentūra LETA pārliecinājās, ka

valsts jau šobrīd publicē dzērājšoferu vārdus.

Valsts uzturētajā portālā «tiesas.lv» ikvienam interneta lietotājam jau vairākus gadus aplūkojami tiesu kalendāri, kur ievietoti ne tikai noziegumos apsūdzēto personu, bet arī administratīvā pārkāpuma izdarītāju vārdi.

Tāpat jau pāris gadus valsts oficiāli Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapā publicē to amatpersonu vārdus, kuras nav ievērojušas likumu «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā». Šeit, piemēram, tiek publicēti to amatpersonu vārdi, kuras bez priekšnieka atļaujas piepelnījušās vēl kādā darbā.

Valsts policijas apkopotā informācija liecina, ka policija šogad noformējusi 2280 administratīvā pārkāpuma protokolus par braukšanu reibumā. Pērn šādā laika posmā noformēti 2439 protokoli.

Šogad notikušas vairākas ļoti traģiskas avārijas, kurās šoferis pie stūres atradies reibumā. Šajās avārijas šoferi ir starp bojāgājušajiem. Marta sākumā Taurupē notikušās traģiskās avārijas brīdī šoferis pie stūres atradies 2,36 promiļu reibumā. Šajā avārijā gāja bojā seši cilvēki, tostarp autovadītājs.

Ekspertīzē noskaidrots, ka Jūrmalā 25.marta naktī traģiski avarējušās automašīnas vadītājs bijis 1,09 promiļu alkohola reibumā. Toreiz Asaru prospektā automašīna nobrauca no ceļa, sadūrās ar diviem apgaismes stabiem un ietriecās kokā. No gūtajām traumām gāja bojā 1991., 1992., 1993. un 1994.gadā dzimuši puiši.

Policijai ir aizdomas, ka šoferis atradies pie stūres reibumā arī nesen traģiskajā avārijā pie Mangaļsalas. Šajā negadījumā gāja bojā četri cilvēki.

Savukārt jūnija beigās policija par jauna pārkāpuma izdarīšanu apcietinājuši bīstamo Jūrmalas ceļu satiksmes recidīvistu, kurš atkārtoti pie stūres atradies 2,6 promiļu reibumā. Agresīvais satiksmes dalībnieks varētu būt saucams par bīstamu ceļu satiksmes recidīvistu, jo viņa kontā kopā ir bijušas vismaz 25 lietas par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, lielākoties par braukšanu reibumā bez tiesībām, par negadījumu vietas pamešanu un tiesas lēmumu nepildīšanu.

Atbalstu dzērājšoferu vārdu publiskošanai nesen pauda bijušais Ceļu policijas priekšnieks un pašreizējais pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» valdes loceklis Edmunds Zivtiņš.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu