Ušakova muļķīgais jociņš? (159)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova šodienas paziņojums Twitterī, ka dome deg, šķiet, bija pamatīgs pārspīlējums. Muļķīgais jociņš jau izraisījis cilvēku sašutumu. Tā vietā, lai pēc šāda paziņojuma cilvēkus informētu par notikumu attīstību, viņš turpināja ievietot bildītes ar kaķiem.

Tā vietā, lai paziņotu sabiedrībai, ka plīsušas ūdens caurules dēļ domē radies īssavienojums, Ušakovs satricināja rīdziniekus ar ļoti nopietnu, bet maldinošu ierakstu: «Dome deg!»

Laikam Ušakovam neviens bērnībā nav mācījis, ka ir vārdi, ar kuriem nejoko. Pat pirmsskolas vecuma bērni zina, ka, peldoties ūdenī, nedrīkst jokodamies saukt: «Palīgā, palīgā, es slīkstu!»

Tāpat katram bērnībā mācīts, ka uguns nav spēļmantiņa un ar to nejokojas.

Arī Rīgas domes komunikācija šajā situācijā šķiet nedaudz nepiemērota.

Tā vietā, lai skaidrotu cilvēkiem situācijas patiesos apstākļus, pašvaldība savā tvītā joko par kaķiem. Ušakovs tikai pēc vismaz 40 minūtēm ievietojot tvītu, ka darbi domē atsākušies.

Laikam Ušakovu un Rīgas domi uzjautrina spēlēšanās ar uguni.

Protams, ātra un asa reakcija neparastā situācijā un humora izjūta ir jāsaglabā, bet vai tādā veidā? Šoreiz tas šķiet neizdevies jociņš. Cerams, ka pašvaldības pārstāvji to sapratīs un turpmāk savus sekotājus sociālajos tīklos nemaldinās, izplatot nepatiesu informāciju.

Mēram un citām pašvaldības amatpersonām tomēr būtu jādomā līdzi, kādu informāciju viņi izplata.

Pat ja sākotnēji viņam šķita, ka ugunsgrēks tiešām varēja izcelties, vēlāk

Ušakovam vajadzēja turpināt informēt sabiedrību un ierakstīt, kāda ir reālā situācija.

Uzkarsē sociālos tīklus

Ušakova pārsteidzīgos paziņojumus jau kritizējuši ļoti daudz sociālo tīklu lietotāju.

Izskatās, ka Ušakovs arī nav lasījis latviešu tautas pasaku par ganu zēna viltus saucieniem pēc palīdzības.

Pasaciņa ir īsa, bet ļoti pamācoša,

varbūt Ušakovs atradīs laiku, lai izlasītu pamācošo latviešu tautas pasaciņu?

Kāds gans mežmalā ganīja aitas. Reiz tas joka pēc kliedza: «Vilks aitās, vilks aitās!» Saskrēja cilvēki ar spriguļiem, dakšām un kūjām, bet vilka nav. Cilvēki aiziet mājā, tik gans par viņiem vēl nosmejas. Otrā dienā gans atkal: «Vilks aitās, vilks aitās!» Saskrien cilvēki, bet vilka nav. Gans smejas, un cilvēki pikti iet uz mājām. Trešā dienā tieši vilks iznāk no meža. Gans brēc, cik vien jaudā: «Vilks aitās, vilks aitās!» Tik šoreiz neviens nenāk palīgā. Vilks nokož daudz aitu un aiznes vislabāko jēru. Vakarā gans dabū pērienu.

Cerams, ka Ušakovs nepiedzīvos situāciju, kad sauks pēc palīdzības, bet visi domās, ka tas ir kārtējais viņa joks, un tāpēc palīdzību nesniegs...

Labāk cerēsim, ka Ušakovs maldinošos ierakstus veica tāpēc, ka viņu ietekmēja šodien valdošais planētu izvietojums.

Dome deg! Vai patiešām?

Portāls TVNET jau ziņoja, ka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs pirmdienas pēcpusdienā paziņoja, ka Rīgas dome deg. Savukārt glābēji norādīja, ka domē radies īssavienojums. Nav bijušas pat liesmas.

Komentāri (159)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu