Vēlēšanu dēļ politiķi nerunā par mazo skolēnu skaitu vidusskolās (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Tuvo Saeimas vēlēšanu dēļ politiķi izvairās runāt par mazo skolēnu skaitu vidusskolas klasēs, Latvijas Televīzijas «Rīta Panorāmā» sacīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) līdere Ingrīda Mikiško.

«Domāju, ka šis jautājums ir atlikts vēlēšanu sakarā, lai to nekustinātu. Ir desmitās klases ar pieciem bērniem. Pēc 5.septembra redzēsim [situāciju], kad bērni būs saskaitīti. Mums joprojām ir šis cipars - 295 skolas, kurās kopumā bērnu skaits ir mazāks par simtu. Mazo skolu programma joprojām neattīstās, ministrija nav pateikusi, kā tas varētu būt, mums atkal ir tas īstermiņa skatījums,» uzskata LIZDA vadītāja.

Savukārt sākumskolā bērnu skaits palielinās, tur svarīgi skolas uzturēt pēc iespējas tuvāk bērna dzīves vietai. Taču ir jāskatās, kas notiek ar vidusskolām.

«Šis ir jautājums, kas pašlaik atkal ir atlikts. Šeit ir svarīga konkurētspēja, šeit ir optimizācija. Pašvaldībām ir aktīvi jāiesaistās un jāskatās, jo viņi vislabāk zina demogrāfisko situāciju savās pašvaldībās, vai skola būs arī pēc pieciem gadiem,» norādīja Mikiško.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu