Eksperts: Cilvēki gaida, kad politiķi beigs kaitināt ar sašķeltību veicinošiem izteikumiem (21)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Vairāk kā 60% mazākumtautību pārstāvju Latvijā jūtas labi un uzskata sevi par piederīgu valstij, taču cilvēki gaida, kad politiķi beigs kaitināt sabiedrību ar sašķeltību veicinošiem izteicieniem, šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja sabiedrības integrācijas eksperts, Rīgas Stradiņa universitātes profesors Deniss Hanovs.

Jau ziņots, ka valdība otrdien aiz slēgtām durvīm skatīja pētījumu, kurā skaidrota mazākumtautību attieksme un noskaņojums pret valsti. Pētījums bija nepieciešams, lai aktualizētu sabiedrības etniskās integrācijas politiku.

Hanovs norādīja, ka cilvēki sagaida gan no valdības, gan no Saeimas, ka šīs institūcijas beigs kaitināt sabiedrību ar neapdomīgiem un paviršiem izteikumiem, kas veicina sašķeltību un naidu. «Mūsu sabiedrībai ir maz resursu, bet saliedētība ir viens no resursiem, kā var attīstīt sabiedrību,» sacīja profesors.

Tāpat politiskajiem spēkiem esot jāsaprot, ka sabiedrības

šķelšana, kas notiek ar mēģinājumiem ātri dabūt balsis, ir bīstama.

\

Kā ziņots, sevi par Latvijas patriotiem uzskata 64% Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju, kuri pēc tautības nav latvieši, noskaidrojies Valsts kancelejas pasūtītajā pētījumā, ko īstenoja SKDS.

Vienlaikus noskaidrojies, ka trešdaļa jeb kopumā 31% mazākumtautību pārstāvju Latvijas pilsonību nevēlas, jo bez tās var iztikt un nejūt vajadzību, 25% atzinuši, ka pilsonības iegūšanu apgrūtina vecums, bet 11% savas valodas zināšanas novērtējuši kā nepietiekamas, lai iegūtu pilsonību. Tikmēr 9% uzskata, ka pilsonību vajadzēja piešķirt automātiski.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu