Ņemcovs: Krievijas iedzīvotāju vidū mostas aizdomas, ka valdība melo (50)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Lai arī cik ļoti Putins melotu par Krievijas armijas spēku neesamību Ukrainā, lai kā viņu atbalstītu propagandisti, Krievijas iedzīvotājiem jau sāk rasties aizdomas, ka valdība viņiem melo, savā sociālā tīkla «Facebook» profilā raksta Krievijas opozicionārs Boriss Ņemcovs.

«Šeit jārunā par tām ģimenēm, kuru dēli un vīri gāja bojā Ukrainā. Viņiem ir aizliegts par to runāt, pretējā gadījumā viņi nesaņems solīto pabalstu. Bet vēl jārunā arī par karavīru mātēm, kuras zina par patiesību,» raksta Ņemcovs.

Viņš norāda, ka Putina radītā kara dēļ redzamas jaunas problēmas arī ekonomikā, jo kritusies rubļa vērtība, kā arī fondu tirgus.

«Tikai pieci procenti iedzīvotāju Krievijā atbalsta bruņotu ielaušanos Ukrainas teritorijā. Pilnvērtīgs karš nozīmēs jaunus upurus, un tad jau neizdosies slepeni apglabāt kritušos. Paranoiķis [Putins] velti cer, ka viņam izdosies visu laiku melot. Noslēpums būs atklāts. Jau tagad daudzi nojauš, ka ne viss, ko rāda televīzijā, ir patiesība,» raksta Ņemcovs.

Sava ieraksta noslēgumā

Ņemcovs atgādina, ka tikai krievu pašu rokās ir iespēja apturēt agresoru un izglābt daudzas dzīvības.

«Galvenais ir nebaidīties un neklusēt, bet gan rīkoties,» atgādina Ņemcovs.

«Tas ir Putina karš par savu varu un naudu»

Ņemcovs šodien arī publicējis Krievijas bruņoto spēku kareivjiem adresētu paziņojumu, kurā uzsver, ka karš ir nelikumīgs un tajā iesaistītie Krievijas karavīri jebkurā brīdī var nonākt beztiesiskā situācijā, jo Putins un komandieri no tiem novērsīsies.

«Putins kā virspavēlnieks lieliski zina, ka bruņoto spēku piedalīšanās kaujās Ukrainas austrumos ir nelikumīga. Viņam nav mandāta karošanai, nav Krievijas Padomes atļaujas izmantot bruņotos spēkus ārvalstīs. Tieši tāpēc jūs karojat bez atšķirības zīmēm, uz kaujas tehnikas ir aizkrāsotas jūsu atpazīšanas zīmes. Tāpēc viņš melo, ka jūs esat apmaldījušies, atrodoties Luhanskas un Doņeckas apgabalos. Tāpēc jūsu biedrus apglabā slepeni, bet viņu radiniekus iebiedē, ka gadījumā, ka atklās patiesību, paliks bez pabalstiem. Tieši tāpēc, ka jūsu piedalīšanās karā ir nelikumīga, jūs un jūsu radinieki esat beztiesīgi.

Putins un komandieri no jums novērsīsies jebkurā brīdī, sakot, ka viņi jūs karā nav sūtījuši,

bet radinieki nekad neatradīs patiesību, ja ar jums kaut kas notiks,» raksta Ņemcovs.

Putina opozicionārs atgādina kareivjiem, ka viņi devuši zvērestu aizsargāt Krieviju no ienaidniekiem, nevis karot ar brālīgo, pareizticīgo ukrainas tautu. «Karš ar Ukrainu ir noziegums, kuram nav noilguma. Tas nav ne mūsu, ne jūsu karš. Tas ir Putina karš par savu varu un naudu. Tas ir viņa sabiedroto – miljardieru Rotenberga, Timčenko, Jakuņina - karš pašu bagātības vairošanai. Jūs cīnaties un mirstat par viņiem,» uzsver Ņemcovs.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu