Pabriks: ES līderiem lietas jāsauc īstajos vārdos (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Eiropas Parlamenta deputāts no Latvijas Artis Pabriks (V) uzskata, ka Eiropas Savienības (ES) līderiem saistībā ar Krievijas darbību Ukrainā lietas ir jāsauc īstajos vārdos, norāda sacīja Pabrika palīdze Inga Saleniece.

Deputāts norāda, ka vairs nav iemesla izvairīties no lietu nosaukšanas īstajos vārdos, jo pat NATO izlūkošanas dokumenti sniedz pietiekamu informāciju, lai apgalvotu, ka šajā karā piedalās Krievijas karaspēks.

Viņaprāt, neesot adekvāti runāt par sankciju palielināšanu pret Krieviju, jo tās agresija pēdējā dienā ir kļuvusi atklāta. Tā vietā ES būtu Ukrainai jāsniedz militārais atbalsts, nodrošinot to gan ar ekipējumu, gan arī mācībām.

«Ja reiz mēs varam atbalstīt Irākas armiju, kāpēc neatbalstām Ukrainas armiju?»

vaicā politiķis. Tāpat Ukrainai būtu nepieciešams sniegt ekonomisko atbalstu, jo tur patlaban ekonomiskā situācija ir kritiska.

Papildus praktiskajai palīdzībai ES ir jāturpina nosodīt Krievijas rīcību, uzskata Pabriks. Tas jādara, pieņemot rezolūciju ANO padomē, kā arī īstenojot vēl lielāku Krievijas izolāciju no starptautiskajiem procesiem.

Jau ziņots, ka Krievijas karaspēka regulārās armijas daļas trešdien sagrābušas Novoazovskas pilsētu Ukrainas Azovas jūras piekrastē, iepriekš ziņoja Kijevas amatpersonas.

Krievijas karaspēka iebrukums Ukrainā ir noticis un tas turpinās vairākos virzienos, trešdien vakarā telekanāla «Espreso.TV» ēterā paziņoja Ukrainas iekšlietu ministra Arsēnija Avakova padomnieks Zorjans Škirjaks.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu