Ušakova izteikumi par Putinu nav pat dīvaini (413)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas mēra Nila Ušakova izteikums «labākais, kas vispār šobrīd var būt, tas ir prezidents Putins», jāvērtē priekšvēlēšanu gaismā. Slavinot Putinu, var «sazvejot» krievvalodīgo vēlētāju balsis un sašķelt Latvijas sabiedrību.

Politologs Juris Rozenvalds sarunā ar portālu TVNET pauda šādu vērtējumu - vēl varētu kaut cik saprast un attaisnot Ušakova vizīti Maskavā, ja tā patiešām būtu saistīta ar vēlmi saglabāt projektu «Rīgas marka». Bet jāņem vērā, ka Latvijas uzņēmējus Krievijas embargo ietekmē visai maz un vairāk no tā cieš Lietuvas uzņēmēji.

Politikas taisīšana

Turklāt Ušakovs Maskavā sācis taisīt politiku. Viņa tikšanās ar Krievijas Federācijas vicepremjeru Arkādiju Dvorkoviču ir pilnīgi cits līmenis.

Ušakova ciemošanās Maskavā un izteikumi par labo Putinu jāvērtē priekšvēlēšanu gaismā. Ja kādreiz savos izteikumos sacentās «Vienotības» un Nacionālās apvienības līderi, tad

tagad «Saskaņa» un Latvijas Krievu savienība sacenšas, kurš ir lielāks Maskavas draugs.

Īpašs akcents ar šādiem izteikumiem likts uz Latvijas krievvalodīgajiem cilvēkiem un viņu balsīm vēlēšanās.

Sašķels vēl vairāk

Rozenvalds uzskata, ka Putina slavināšana var dot «Saskaņai» nedaudz balsu, taču sliktākais ir tas, ka tā var vēl vairāk sašķelt Latvijas sabiedrību, kas līdz ar Krievijas-Ukrainas karu jau tā ir sadalījusies.

Putina slavināšana var vēl vairāk sašķelt Latvijas sabiedrību.

Tā var arī destrukturizēt Latvijas kopējo politiku.

Teikt, ka Putins ir labākais, kas vispār šobrīd var būt, nozīmē ignorēt veidu, kā Putins sāka karu pret Ukrainu. Viņš sāka karot savtīgu iemeslu dēļ - savu reitingu pacelšanai.

Vienlaikus šajā izteikumā varētu būt arī daļa taisnības - ja Putins atkāptos no savas tagadējās stratēģijas, viņa vietā Krievijā varētu stāties vēl radikālāk noskaņots vadītājs.

Ušakova izteicieni

Portāls TVNET jau ziņoja, ka Ušakovs, atrodoties Maskavā, uz kurieni viņš bija devies, lai mēģinātu sarunāt Latvijas ražotājiem labvēlīgākus nosacījumus eksportam Krievijas noteiktā daudzu preču embargo laikā, sniedza interviju radio Doždj. Tajā Rīgas mērs izteica ko «ārkārtīgi interesantu».

Komentējot notiekošo Ukrainā un kā to uztver Latvijā, Ušakovs skaidri un gaiši teica, ka «labākais, kas vispār šobrīd var būt, tas ir prezidents Putins». Kā izteicās Ušakovs, tieši Putins uztur stabilitāti kaimiņvalstīs, ko nespētu neviens cits prezidents.

Komentāri (413)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu