Vīķe-Freiberga: Eiropas Savienībai trūkst spēcīgu līderu (20)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienībai (ES) trūkst spēcīgu līderu, uzrunājot Rīgas konferences dalībniekus diskusijā «Populisms, eiroskepticisms un nacionālisms Eiropā», sacīja eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Viņa paskaidroja, ka ES trūkst līderu, vīzijas un drosmes atšķirībā, piemēram, no Krievijas prezidenta Vladimira Putina. Tādējādi tagad jaunā eiropiešu paaudze redz tukšumu, kuru aizpilda ar jaunām kustībām, kam piemīt draudīgas iezīmes. «Vakuums eksistē tajā jomā, kuru cilvēki izmanto, lai veidotu savu identitāti,» teica eksprezidente, uzsverot, ka cilvēkus un valstis veidojošā identitāte ir ļoti svarīga. «Mēs runājam par demokrātijas problēmām Eiropā, taču mums jāsaprot arī tas, kādas ir šīs problēmas,» norādīja Vīķe-Freiberga.

Cilvēkiem ir jāredz perspektīva un savas darbības jēga, bet daudziem ES līderiem trūkst izpratnes par to, kas nepieciešams iedzīvotājiem, atzina Vīķe-Freiberga.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka «Rīgas konference 2014» norisinās piektdien un sestdien Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunajā ēkā jeb Gaismas pilī. Pasākumā pulcējušās augstas amatpersonas, ārvalstu drošības un ārpolitikas eksperti, diplomāti, politiķi, akadēmiķi, uzņēmēji un žurnālisti. Konference norisinās jau devīto gadu pēc kārtas.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu