Politologs: vēlēšanās nav gaidāmi pārsteigumi (29)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Saeimas vēlēšanās īpaši pārsteigumi nav gaidāmi, intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja politologs Juris Rozenvalds.

«Man šķiet, ka diezgan droši var apgalvot, ka vēlēšanu rezultātā varētu saglabāties valdošā koalīcija, kuras sastāvā esošās partijas jau tagad zvēr uzticību viena otrai,» teica Rozenvalds. Tāpat diezgan droši varot pateikt, ka partija «Saskaņa» neiekļūs valdībā, prognozēja politologs. «Tās ir tās lietas par kurām var vairāk, vai mazāk būt pārliecinātiem,» norādīja Rozenvalds.

Politologs arī prognozēja, ka lielākās iespējas iekļūt Saeimā ir Ingunas Sudrabas partijai spēkam «No sirds Latvijai». Komentējot Saeimas priekšvēlēšanu kampaņu, Rozenvalds norādīja, ka tā ir klusāka nekā citās vēlēšanās.

Aģentūra BNS ziņoja, ka, atbilstoši jaunākajiem «Latvijas faktu» aptaujas datiem, ja Saeimas vēlēšanas uzvarētu partija «Saskaņa», bet valdības vadītāja krēslā visvairāk respondentu vēlas redzēt Lembergu. Savukārt pirmo reizi socioloģisko pētījumu kompāniju aptaujās 5% barjeru pārsniegusi Sudrabas vadītā partija «No sirds Latvijai», kuru būtu gatavi atbalstīt 5,2% respondentu.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu