54% iedzīvotāju satrauc viņu bērnu drošība bērnudārzā vai skolā (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vairāk nekā pusi jeb 54% Latvijas iedzīvotāju satrauc viņu bērnu drošība, kamēr tie atrodas skolā vai bērnudārzā, liecina «ERGO» drošības indekss, par kuru aģentūru BNS informēja «ERGO» pārstāve Liene Krīvena.

Drošības indeksu izstrādājusi apdrošināšanas sabiedrība «ERGO» un pētījumu centrs «SKDS». Dati iegūti Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāju aptaujā. Kopumā aptaujāti 1005 pastāvīgo iedzīvotāju katrā Baltijas valstī vecumā no 18 gadiem līdz 74 gadiem.

Saskaņā ar indeksu fiziskās drošības un kriminālās situācijas ziņā kopumā Latvijas iedzīvotāji, salīdzinot ar citām Baltijas valstīm, jūtas visdrošāk, taču jautājumā par bērnu drošību respondenti visbiežāk snieguši negatīvu vērtējumu.

Šā gada pirmajos astoņos mēnešos «ERGO» kopumā pieteikti vairāk nekā 2060 nelaimes gadījumu, no kuriem apmēram 21% notikuši ar bērniem. No saņemtajiem nelaimes gadījumu pieteikumiem, kur traumas guvuši bērni, 11% cietušo ir vecumā līdz pieciem gadiem, 32% - vecumā no sešiem līdz 10, bet 57% - no 11 līdz 18 gadiem.

Dati liecina, vasarā bērni visbiežāk gūst traumas nodarbēs, kas saistītas ar lēkāšanu uz batuta vai šūpošanos šūpolēs un atrodoties to tuvumā, kad tiek gūti dažādi kaulu lūzumi, smagi sasitumi un smadzeņu satricinājums. Savukārt, atsākoties skolas laikam, arvien vairāk tiek saņemti pieteikumi par gadījumiem, kad bērni guvuši traumas aktivitātēs, kas saistītas ar aktīvo sportošanu.

Saskaņā ar uzņēmuma datiem, vidējā izmaksātā apdrošināšanas kompensācija par nelaimes gadījumu ir 154 eiro. Tajā pašā laikā bieži tiek pieteiktas arī pavisam nelielas traumas, galvenokārt dažāda veida griezumi, sasitumi, kuru apdrošināšanas kompensācijas apjoms sākas no septiņiem eiro.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu