Politologs: šīs Saeimas vēlēšanas nav pārmērīgi interesantas (19)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šīs Saeimas vēlēšanas nav pārmērīgi interesantas, jo nekādas alternatīvas «Vienotības» vadītajai valdībai nav, intervijā telekanāla LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja politologs Ivars Ījabs.

«Vēsturiski Saeimas vēlēšanas Latvijā kalpojušas kā tvaika nolaišanas elements. Šobrīd mēs jau pirms vēlēšanām tīri labi zinām, kas būs pēc viņām,» atzina Ījabs. Viņš norādīja, ka iespējamas arī nelielas variācijas ministru portfeļu sadalē. «Lielos vilcienos nekas noteikti nemainīsies,» uzsvēra politologs.

Politologs arī norādīja, ka vēlētājiem ir mierīgi jāizvērtē tās alternatīvas, kas noliktas viņu priekšā, bet nevajadzētu gaidīt revolucionāras pārmaiņas. Ījabs arī prognozēja, ka «Saskaņa» nenonāks valdībā. «Ir pavisam skaidrs, ka Krimas notikumu konteksts, kā arī daudzas citas lietas liecina, ka «

Saskaņa», iespējams tur [valdībā] nemaz negrib nonākt,» teica Ījabs.

Jau ziņots, ka, atbilstoši jaunākajiem «Latvijas faktu» aptaujas datiem, ja Saeimas vēlēšanas uzvarētu partija «Saskaņa», bet valdības vadītāja krēslā visvairāk respondentu vēlas redzēt Lembergu. Savukārt pirmo reizi socioloģisko pētījumu kompāniju aptaujās 5% barjeru pārsniegusi Sudrabas vadītā partija «No sirds Latvijai», kuru būtu gatavi atbalstīt 5,2% respondentu.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu