Straujuma: Latvijā ir daudz drošības dienestu, tādēļ nepieciešama to konsolidācija (24)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijā ir daudz drošības dienestu, kas atrodas dažādu ministriju pakļautībās, tādēļ nepieciešama to konsolidācija, intervijā telekanāla LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Vienlaikus premjere norādīja, ka viņai šobrīd nav plānu attiecībā uz šādu konsolidāciju. Straujuma skaidroja, ka Latvijā ir, piemēram, ir dažādu veidu policija, kas ir gan Iekšlietu ministrijas, gan Finanšu ministrijas pakļautībā.

Kopumā premjere iekšlietu struktūru darbu gan vērtēja labi. «Mums ir mierīga situācija. Zinot to, kādi varētu būt draudi, es uzskatu, ka viņi [iekšlietu struktūras] savu darbu veikuši labi,» atzina Straujuma.

Kā ziņots, arī Valsts prezidents Andris Bērziņš nav apmierināts ar drošības dienestu darbību. Viņš iepriekš norādīja, ka drošības dienestiem nepieciešama ciešāka sadarbība gan savā starpā, gan arī Eiropas Savienības (ES) līmenī. Tāpat dienestiem trūkstot kompetences dažādās spējās.

Bērziņš norādīja, ka patlaban notiekot darbs, lai «puslīdz» sinhronizētu Valsts policijas, Robežsardzes un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) sadarbību.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu