Straujuma priecātos, ja Piebalgs būtu gatavs uzņemties valdības vadīšanu (52)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) ļoti priecātos, ja šonedēļ «Vienotības» rindās uzņemtais Eiropas Savienības attīstības komisārs Andris Piebalgs būtu gatavs stāties valdības vadītāja amatā, taču uzreiz pēc Saeimas vēlēšanām tas, visticamāk, nenotikšot.

Kā šorīt telekompānijas LNT raidījumā «900 sekundes» skaidroja Straujuma, Piebalgs atgriežas Latvijā tikai oktobra beigās vai vēlāk, un viņam vajag laiku, lai saprastu, kas notiek Latvijā.

Straujuma atzina, ka Piebalgs varētu būt arī labs finanšu vai ekonomikas ministrs, tomēr diskusija par viņa iespējamo amatu kādā no nākamajām valdībām neesot notikusi.

Jau ziņots, ka partijas «Vienotība» valde pirmdien vienbalsīgi nolēma uzņemt šajā politiskajā spēkā eirokomisāru Piebalgu. «Vienotības» priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, ka Piebalga pieredze un idejas ir būtisks pienesums komandai, «partijai turpinot nostiprināties kā valsts un Eiropas līmeņa politiskam spēkam». Viņa vērsa uzmanību, ka Piebalgs ir pieredzējis diplomāts, profesionāls, zinošs, «pašmājās un starptautiskajā vidē cienīts un respektēts politiķis».

Savukārt Piebalgs norādīja, ka šoruden noslēgsies viņa darbs Eiropas Komisijā (EK) un viņš sevi redz atgriežamies Latvijas politikā, kur Eiropā gūtā pieredze var izrādīties noderīga. «Pašreizējā situācijā esmu pārliecināts, ka Latvijai svarīgs ir katrs cilvēks, katra balss un līdzdalība ir vērtība,» klāstīja Piebalgs.

«Vienotības» ģenerālsekretārs Artis Kampars norādīja, ka Piebalga pilnvaras EK atbilstoši līgumam beigsies 31.oktobrī un tad viņš atgriezīsies Latvijā. Viņš saprotot, ka, bijis prom no Latvijas politikas ilgāk nekā desmit gadus, viņš nav gatavs uzreiz sākt aktīvu politisko darbību, skaidroja Kampars. Līdz ar to Piebalgs sākotnēji vēloties iepazīties ar aktualitātēm, nākt uz partijas valdes sēdēm.

«Mums nav bijis nevienas sarunas par kaut kādiem posteņiem,» apgalvoja Kampars, piebilstot, ka ar Piebalgu nav notikusi diskusija pie iespēju nākotnē ieņemt kādu atbildīgu amatu. Arī nākamās valdības darbā Piebalgs, visticamāk, netikšot iesaistīts, jo par jaunās valdības modeli varētu vienoties oktobrī, kad viņš vēl pildīs komisāra pienākumus. «Diezgan droši, ka šajā gadījumā nav runas par Piebalga kunga iesaistīšanu nākamajā valdībā pēc Saeimas vēlēšanām,» pauda Kampars.

Piebalgs sākotnēji vēloties nodarboties ar projektiem nevalstiskajā un izglītības sektorā.

Komentāri (52)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu