Mudina Latvijas slimnīcās uzņemt Ukrainas pacientus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ņemot vērā, ka Latvija Ukrainai sniedz palīdzību no vecām materiālām rezervēm, labāk būtu palīdzēt šai valstij, uzņemot Latvijas slimnīcās pacientus no Ukrainas, intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» teica Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Renārs Putniņš, kurš nesen viesojās Ukrainā.

Viņš norāda, ka

Latvija sūtīja palīdzību Ukrainai no vecajām materiālajām rezervēm. Tajā bijuši veci pārsienamie materiāli, un esot bijis neērti par to, kāda šī palīdzība ir.

Šo faktu konstatēja Latvijas vēstniece Ukrainā Argita Daudze. Viņa esot atplēsusi vaļā kādu paku un bijusi šokā. Atbildība par to esot jāuzņemas tiem, kuri atbild par Latvijas materiālajām rezervēm.

«Jautājums ir tikai par to, vai kāds vispār ir aptvēris, kādā stāvoklī tās atrodas,» norādīja Putniņš, kurš piebilda, ka tāda nu ir tā humānā palīdzība, kas izskatās vairāk pēc ņirgāšanās.

Viņaprāt, Latvijai jākoncentrējas uz to, ko mēs varam izdarīt labi, piemēram, uzņemot pacientus. Tas neizmaksājot pārmērīgi daudz. Par apmēram 30 000 eiro Latvijā var izārstēt kādus 15 cilvēkus. Turklāt ir labi tas, ka šie 30 000 eiro paliek Latvijā un šo naudu samaksā Latvijas slimnīcām, Latvijas ārstiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu