Igaunijas vēstnieks: Baltijas valstu suverenitāte un neatkarība tiek garantēta vairāk nekā jebkad agrāk

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šobrīd Baltijas valstu suverenitāte un neatkarība tiek garantēta vairāk nekā jebkad agrāk, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» teica Igaunijas vēstnieks Latvijā Tenis Nirks.

Viņš uzsvēra, ka tas ir pateicoties NATO, kas spērusi vairākus soļus, pastiprinot drošību.

Vēstnieks skaidroja, ka esot ļoti grūti pateikt, kas notiek Krievijas Prezidenta Vladimira Putina kunga galvā, bet, viņaprāt, cena, ko Krievija uzņemtos, lai kaut ko pasāktu pret Baltijas valstīm, tai būtu nepanesami augsta. «Mēs esam daudz labāk aizsargāti un ir maz iespēju, ka Krievija kaut ko darīs,» teica Nirks.

Viņaprāt, sankcijas, kas tiek noteiktas pret Krieviju, iedarbosies vidējā termiņā vai ilgtermiņā. Krievijā pašlaik ir augsta inflācija - 7% - 8%, lēna ekonomiskā izaugsme - ap 1%. No Krievijas aizplūst kapitāls. Pēdējā laikā no Krievijas aizplūduši ap 8 miljardi ASV dolāru, nopietni krīt Krievijas rubļa kurss. Tas viss atstās sekas ilgākā termiņā, skaidroja vēstnieks.

Kā ziņots, Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienības, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu