Mediķu arodbiedrība: Partijas nevieš pārliecību par reāliem uzlabojumiem veselības aprūpē pēc vēlēšanām (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lielākā daļa no politisko partiju pirmsvēlēšanu solījumiem par uzlabojumiem veselības aprūpē varētu izrādīties nepatiesi, teikts Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

Šādas bažas LVSADA radušās, ņemot vērā partiju atbildes uz tām augusta sākumā izsūtīto aicinājumu apstiprināt, ka iespējami drīz, ne vēlāk par 2020.gadu, veselības aprūpei jāsaņem valsts finansējums, kas ir sasniedzis vismaz 5% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Arodbiedrības darba koordinatore Inga Rudzīte norāda, ka līdz šim skaidru un nepārprotamu atbalstu LVSADA aicinājumam ir izteikušas tikai trīs partijas - partija «Izaugsme», Latvijas Krievu savienība un sociāldemokrātiskā partija «Saskaņa».

«Pārējās šo aicinājumu vai nu izliekas nedzirdam, vai arī atbildēs ir lietojušas vispārējas pozitīvas frāzes, kurām nav materiāla seguma. Vēl viens populārs paņēmiens ir aizbildināties ar reformu nepieciešamību, kaut arī gan Pasaules Veselības organizācijas, gan Eiropas Komisijas skatījumā galvenās strukturālās reformas Latvijas veselības aprūpē jau ir paveiktas, un galvenais neizpildītais mājas darbs joprojām ir nepietiekamais valsts finansējums,» saka Rudzīte.

Viņa arī norāda, ka LVSADA šonedēļ plāno pastiprināti pievērst vēlētāju uzmanību partiju atbildēm.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu