Lembergs vēl neesot izlēmis, vai kļūt par ZZS premjera amata kandidātu (64)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ventspils mērs Aivars Lembergs («Latvijai un Ventspilij») vēl domāšot, vai piekrist Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) piedāvājumam kļūt par šā politiskā spēka premjera amata kandidātu, gatavojoties 12.Saeimas vēlēšanām.

Lembergs norādīja, ka ir vismaz trīs galvenie iemesli, kas viņam liek šaubīties par nepieciešamību pieņemt minēto piedāvājumu.

«Pirmkārt ZZS jau ilgu laiku ir trīs premjera amata kandidāti, starp kuriem es neesmu bijis. Otrkārt, jau pirms gada esmu paziņojis, ka šoreiz nebūšu ZZS premjera amata kandidāts. Treškārt, politiskajai debatei ir atlicis ļoti maz laika - 10 dienas,» uzskaitīja Lembergs.

Viņš arī norādīja, ka ZZS iekšienē jūtot sava veida greizsirdību pret sevi no atsevišķiem šā politiskā spēka biedriem, tāpēc nevēloties «radīt nevajadzīgus kašķus».

Tajā pašā laikā Ventspils mērs, kurš jau vairākkārt ir bijis ZZS virzīts premjera amata kandidāts, gatavojoties Saeimas vēlēšanām, pauda viedokli, ka ignorēt attiecīgo ZZS piedāvājumu arī nebūtu pareizi. Tādējādi viņš plānojot konsultēties ar savas partijas biedriem un tikai tad pieņemt lēmumu.

Uz jautājumu, vai Lembergs tiešām būtu gatavs strādāt valdības vadītāja amatā, pametot darbu Ventspils domē, pilsētas mērs atbildēja: «Lai reāli pretendētu uz valdības vadītāja vietu, ir jāuzvar vēlēšanās vai vismaz jāiegūst otrā vieta tūlīt aiz «Saskaņas«. ZZS būtu jāiegūst parlamentā vismaz 25 vietas. Grūti pateikt, vai to var izdarīt, nosaucot premjera kandidātu vien 10 dienas pirms vēlēšanām.»

Jau ziņots, ka ZZS aicina Lembergu kļūt par vienu no apvienības premjera amata kandidātiem gaidāmajās 12.Saeimas vēlēšanās, kas notiks 4.oktobrī.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu